Заборона на вилов риби почала діяти на Черкащині з 1 квітня

Дата: 16.04.2024 08:55
Кількість переглядів: 13

Заборона на вилов риби почала діяти на Черкащині з 1 квітня

1 квітня розпочинається період нерестової заборони на внутрішніх рибогосподарських водних об'єктах Черкаської області та на Кременчуцькому водосховищі в межах Черкаської та Кіровоградської областей. Вилов риби на нерестовищах буде заборонений до кінця травня.

Нерест – важливий період у житті водних біоресурсів. Навесні риба починає мігрувати до місць нересту, де й відкладає свою ікру.

Щоб зберегти рибні запаси, щороку вводиться нерестова заборона, під час якої риба має можливість відновити свою популяцію.

В Черкаській області через нерест не можна ловити рибу в період з 1 квітня до 20 травня на річках, з 5 квітня по 10 червня на Дніпровському водосховищі. Заборона вилов риби в акваторії річки Дніпро триватиме з 10 квітня по 15 червня.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ в період нересту здійснювати вилов водних біоресурсів на нерестовищах, в тому числі з берега.

Нагадуємо у 2024 році з 1 квітня по 1 липня триватиме також заборона на вилов раків.

Не стосується заборона на вилов риби тільки приватних ставків та водойм, де рибалки сплачують вартість риби. Водночас власникам цих ставків рекомендовано обмежити кількість риби, яку в цей період може виловити одна особа.

У випадку порушення заборони, браконьєр сплатить не тільки штраф, а й вимушений буде компенсувати всі збитки, які він завдав державі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора