Звіт старости Пугачівського старостинського округу  Жовтоног Наталії Дмитрівни

Дата: 01.03.2024 14:57
Кількість переглядів: 4

Звіт старости Пугачівського старостинського округу

 Жовтоног Наталії Дмитрівни

 

 

   Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» я, Жовтоног Наталія - староста села Пугачівка, звітую про свою роботу протягом   2023 року.

      Цей звіт не лише про мою роботу особисто, а також про роботу працівників нашого старостату, всіх установ та організацій розміщених на території населеного пункту та  жителів села, які долучалися до того, щоб життя у нашому селі та громаді стало кращим.

        Робота на посаді старости Пугачівського старостинського округу потягом звітного періоду пройшла у тісній співпраці з Дмитрушківською сільською радою, населенням старостинського округу, керівниками підприємств, установ та фермерських господарств.

      У своїй роботі я керувалась Конституцією України, Положенням про старостат та іншими нормативно правовими актами і законодавчими актами України, виконувала доручення виконавчого комітету та сільського голови.

      Член виконавчого комітету Дмитрушківської сільської ради, в якому представляю інтереси жителів свого старостинського округу. Приймала активну  участь у всіх засіданнях виконавчого комітету.

      Станом на 1січня 2024 року на території Пугачівського старостату  рахується 328 дворів, з них 248 в яких постійно проживають  та 80 –  використовуються в літній період. В даних домоволодіннях  проживає 538 жителів.

    Віковий склад населення : пенсіонерів –   132  чол., дітей шкільного та дошкільного віку - 90чол. молоді (віком до 35 років), -  108    чол., працездатного населення –   303чол., пенсіонерів, яким 80 і більше років – 34осіб.

   Протягом звітного періоду Пугачівським  старостинськом округу було – 39 внутрішньо-переміщених осіб,з яких 29 осіб були евакуйовані з Донецької області. Протягом двох місяців ВПО проживали у приміщенні Пугачівської філії Дмитрушківського ліцею.

 На даний час на території села проживає 12 ВПО.

Із  90 дітей проживаючих на території села  навчаються :

  • В Старобабанівському ліцею - 13 осіб
  • В Дмитрушківському ліцеї   -  35 осіб
  • в  Пугачівській філії -5
  • 6 дітей  відвідує   дошкільну  установу.
  • в    м. Умань та інших навчальних закладах - 20 осіб.

В селі проживає:

  • 3 багатодітних сімей  в яких  виховується 15 дітей,
  • 9 одиноких матерів – 10 дітей
  • 4 сімї в яких є діти інваліди від (0 до 18 років) –4дітей .
  • 4 сімї в яких є діти інваліди від (18 до 35 років) – 4. 
  • 3 дітей, які знаходяться під опікою.
  • Інвалідів загального захворювання – 43осіб.
  • Учасників ліквідації аварії на ЧАЕС – 1 чол.,
  • Учасників АТО –  12осіб.
  • 32 особи служать в ЗСУ

 

    На території села розміщені наступні установи: 2 магазини, ФП, сільський клуб та бібліотека, поштове відділення ( двічі на тиждень працює пересувне поштове відділення), Пугачівська філія Дмитрушківського ліцею.

    Пугачівську філію Дмитрушківського ліцею  відвідує   6 діток ( дошкільної установи), а також  навчається 5-ро учнів  третьокласників.

    Крім того одиноких та одиноко проживаючих жителів нашого села  обслуговує  соціальний працівник від Дмитрушківської сільської ради.

     На території села розміщена  православна Свято-Троїцька церква збудована у 1761 році та відноситься до пам’ятки архітектури .

    Території біля установ та організацій постійно утримуються в належному стані.

     Прийом громадян здійснювався за місцем роботи в межах робочого часу  відповідно до графіка  прийому громадян, а також у позаробочий час за місцем проживання . Протягом звітного періоду до старостату надійшло 48 звернень від громадян, з них всі – на особистий прийом, письмових звернень не надходило. Усім громадянам, які звернулися на особистий прийом надавалась необхідна консультація, а також  при необхідності довідки та контактні телефони і адреси.

     У старостинському окрузі ведеться погосподарський облік домогосподарств для накопичення і систематизації відомостей, які є необхідними для роботи та  статисти стичної звітності.

      Забезпечено організацію діловодства  відповідно до затвердженої номенклатури справ та норм документообігу. Протягом звітного періоду надійшло – 120 листів вхідної кореспонденції різного характеру. В межах наданих повноважень видано 128 довідок різного характеру.

     В 2023 році по програмі «Соціальна громада» та Єдиній інформаційній системі соціальної сфери оформлено  56  справ, з них:

допомоги – 27:

- допомога на проживання ВПО – 11;

- в зв’язку з вагітністю та пологами – 1;

 допомога при народженні дитини – 3;

- допомога малозабезпеченим сім’ям –7,

- допомога особам з інвалідністю – 2

- опіка та піклування – 1.

- інші допомоги - 2

 - пільги – 6

- субсидії – 23

     Всі заяви від власників житла на допомогу «Прихисток »приймалися в визначений термін, звіти до Дмитрушківської сільської ради  кожного місяця надавалися вчасно.

     Протягом року  одержувачі житлових субсидій та пільг отримали додаткову підтримку на придбання твердого палива за рахунок міжнародних партнерів по постанові Кабінету Міністрів України від 07.112023 № 1173 «Про реалізацію протягом опалювального сезону 2023-2024 років експериментального проекту щодо надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива», в середній   розмір допомоги склав  6,5000 грн.

     Постійно ведеться облік всіх пільгових категорій, які проживають на території округу,а також подаються документи пільгових категорій в управління Пенсійного фонду України для нарахування компенсацій на придбання твердого палива, природного, скрапленого газу та використання електроенергії. Відгуки одержувачів даних послуг лише позитивні. Люди задоволені можливістю отримання послуг за місцем проживання.

 Міграційний рух населення станом на 01.01.2024 р.:

- прибуло –22 ,

- вибуло –  4осіб,

- народилося 3 дитини,

- померло 8 осіб.

 Старостат підключено до автоматизованій системі «Реєстр територіальних громад», так протягом  2023 рік видано 173 витягів з реєстру територіальної громади.

      В межах свої компетенції виконую нотаріальні дії, протягом  2023 року було вчинено 20 нотаріальний дій з яких 4 заповітів та посвідчено 17 доручень . Ведеться облік військовозобов’язаних, здійснюється  оповіщення військовозобов’язаних та призовників.

По програмі підтримки військовослужбовців Дмитрушківської сільської ради, від учасників бойових дій, зареєстрованих на території  Пугачівського  старостинського округу  прийнято та передано до  Дмитрушківської сільської ради ради 19 заяв з переліком необхідних документів на отримання одноразової допомоги в розмірі по 5 тис.грн

Станом на 01.01.2024 року 32 жителів нашого села служать у ЗСУ.

На жаль четверо наших захисників загинули у боях з російськими окупантами: Тимощук Станіслав Іванович, Пугачов Роман Валентинович, Неженець Аркадій Аркадійович та Кобзєв Олексій Володимирович. Вічна пам”ять Героям!

 

   Протягом року проводиться  контроль за  сплатою земельного податку  фізичних осіб, крім того в установлені терміни були надруковані і роздані квитанції по сплати даного податку.

     Працівниками відділу культури села проводилися заходи, згідно затверджених планів.

    В селі розміщене відділення ФП Уманського КНП ЦПМСД Паланської сільської ради, в якому працює  кваліфікований та відповідальний працівник.

     Також протягом звітного періоду вразливі категорії сімей, ВПО, люди похилого віку, інваліди  та сім’ї загиблих отримували гуманітарну допомогу надану  Дмитрушківською сільською радою, ФГ «Росинка» та інших благодійними фондами.

  

         Протягом  2023 року проведено  косметичний ремонт  2-х авто зупинок, пофарбовано лавки та паркан біля адмінбудинуПугачівського старостату і інше.

     За рахунок коштів Дмитрушківської сільської ради у 2023 році було облаштовано найпростіше укриття для функціонування Пугачівської філії Дмитрушківського ліцею на суму 63,508 тис.грн.

    Витрати на енергоносії склали:

    • електроенергія  21тис.304грн
    • заміна електролічильників  18 тис .616 грн.

Послуги автокрана під час спилювання аварійних дерев  на території села на суму 18 тис 600грн.

 За кошти ФГ «Росинка» виготовлено , встановлено та пофарбовано  паркан на сільському кладовищі.

Вивезення твердих побутових відходів в селі та громаді проводить  підприємство ТОВ «ЕКОКЛІНЕР»  на що з бюджету  сільської ради  в 2023 році виділено для обслуговування жителів с.Пугачівка  83,324 тис.грн. Вивезення ТПВ  проводилося  протягом року кожного другого та четвертого понеділка місяця

   На роботах по благоустрою села протягом  квітня-жовтня 2023 року було оформлено на роботу  одного   працівника, який вчасно та якісно виконував роботи по наведенню санітарного стану території населеного пункту. 

      Протягом 2023 році мешканці старостинського округу активно долучилися до допомоги та підтримки ЗСУ,  за що вдячні  жителям села. А це і збір коштів на придбання автівок, військової амуніції, продовольчих товарів та інше.

    Місцеві майстрині  постійно передають військовим  в’язані шкарпетка,пояси  та килимки. Перелік благодійників значний, але не хочеться когось образити, не назвавши. Ми всі вкотре показуємо, що завжди готові допомагати.

Наші добрі справи сприяють наближенню миру на нашій рідній землі.

Діяльність старостинського округу відкрита для всіх, фото звіти постійно публікується  в мережі Фейсбук у групі «Дмитрушківська громада».

    Хочу подякувати за довіру, за підтримку і співпрацю всім жителям нашого старостинського округу, хто докладає зусиль для покращення його життя, висловити слова вдячності сільському голові, депутатському корпусу, працівникам сільської  ради, працівникам нашого старостинського округу, робітникам всіх установ та закладів,

   Дякуємо  кожному воїну, який став на захист України,дякуємо жителям, які постійно допомагають нашим захисникам, всім хто словом та ділом піклуються за покращення життя нашого села.

    Всім бажаю здоров'я та скорішої Перемоги. Слава Україні та нашим захисникам. Дякую всім за увагу.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора