Звіт старости Мельниченко Валентини Сергіївни за 2023 рік

Дата: 01.03.2024 16:28
Кількість переглядів: 12

Звіт старости Мельниченко Валентини Сергіївни за 2023 рік

Керуючись  Конституцією та Законами України,Положенням про старосту села та іншими нормативно-правовими актами,що визначають порядок його діяльності та взаємовідносинами з Дмитрушківською об’єднаною територіальною громадою сьогодні хочу прозвітувати перед вами про роботу нашого старостату за минулий рік.

У своєму звіті хочу відмітити позитивні здобутки, яких ми досягли,дякуючи взаємодії з Дмитрушківською сільською радою тісній співпраці,керівників підприємств,ФГ та жителів села все це позитивно позначилося на розвитку нашого села.

Станом на 1 січня 2024 року на території села проживає 1466 житель. За 2023 рік народилося 12  дітей: 6 хлопчиків і 6 дівчаток. Померло у 2023 році 9 жителів села.

На території села працює 2 соціальних працівники, які обслуговують  вісімнадцять  одиноких престарілих громадян.

  • На обліку старостату на 01.01.2024 року по с.Старі Бабани
  • Учасників ВВВ- 10
  • Учасники АТО -17
  • Ліквідаторів Чорнобильської АЕС – 2
  • Учасників війни (Афганці) – 5
  • Учасник війни (Югославія) -1
  • Багатодітних сімей – 12
  • Матерів одиначок – 26
  • Внутрішньо переміщених сімей – 10
  • Діти сироти під опікою – 6
  • На території  села функціонують: Старобабанівський ліцей,ЗДО «Лісовичок»,АЗПСМ (Амбулаторія Загальної Практики Сімейної Медицини),відділення зв’язку, продуктові та господарські магазини.

Відповідно до покладених на мене повноважень:

  • брала участь у засіданнях виконавчого комітету Дмитрушківської сільської ради,відвідувала сесії Дмитрушківської сільської ради;
  • здійснювала прийом громадян,які звертались з проблемами різного характеру по місцю роботи в межах робочого часу та в позаробочий час за місцем проживання жителів села. Надавала рекомендації,консультації та якщо маючи таку можливість вирішувала проблеми різного характеру;
  • приймала від жителів села заяви,адресовані органам  сільської ради,передавала їх за призначенням. Заяви стосувалися земельних питань,заяви на присвоєння поштової адреси та інше;

здійснюється облік,ведення,зберігання погосподарських книг,видаються довідки у межах наданих повноважень.

  • Протягом 2023 року нашим Старобабанівським старостатом було видано  284 довідок, 64 - архівних довідок, 43 доручень та 46 заповіт ;
  • виконую       нотаріальні дії в межах своєї компетенції: складено  - 46 заповіт,а також 46 заява в Черкаську філію ДП «Національні інформаційні системи» на отримання витягу про реєстрацію в Спадковому реєстрі, посвідчено 43 доручень,виконано інші нотаріальні дії;
  • ведеться облік військовозобов’язаних, здійснюється оповіщення  військовозобов’язаних,складаються списки юнаків для приписки до призовної дільниці;
  • ведеться облік учасників АТО та бойових дій,всіх пільгових категорій,які проживають на території села;
  • засвідчую документи та вірність їх копій;
  • проводиться реєстрація місця проживання,зняття з місця реєстрації;пртягом року на території села було зареєстровано – 48 осіб,знято з місця реєстрації -26 осіб,видано  довідки про місце проживання;
  • відвідувала сім’ї,які опинилися в складних життєвих обставинах;
  • здійснювала дотримання на території села громадського порядку,благоустрою села.

Протягом звітного періоду на території села проводились роботи по упорядкуванню території села: поновлено та пофарбовано в’їзний знак. Завжди упорядковується та підтримується у належному стані територія Обеліску Слави, Братської Могили. Кожного року проводиться побілка дерев та   приведені у належний стан клумби . Кожного року проводиться обрізка дерев та упорядковується територія нашого населеного пункту .За сприянням ценру зайнятості, Дмитрушківського комунгоспу ,працівниками Старобабанівського старостату та працівника будинку культури,які працювали      на території села  та допомагали упорядковувати  прилеглі території..   

Для упорядкування території кладовища за трудовою угодую працював  Щербина Анатолій Володимирович, якому ми щиро вдячні за його роботу, яку він завжди виконував добросовісно. У 2023 році на підмогу Анатолію Володимировичу долучилися  жителі нашого села, за що ми їм  дуже дякуємо . Неодноразово Старобабанівський старостат та працівник будинку культури також  приймали і сприяли  у наведенні належного стану кладовища. Дякуємо ТОВ «Дукра-агро» за вивезення сміття з території кладовища .3а підтримки Дмитрушківської сільської ради  був зроблений косметичний ремонт зупинки громадського  транспорту. Також були пофарбовані та приведенні до належного стану і інші зупинки. Були пофарбовані  дитячі майданчики . За підтримки Йохана Венцеля   було зроблено та встановлено ворота  до Старобабанівського старостату. Старобабанівському старостаті було зроблено косметичний ремонт в середині та зовні будівлі. Також  було озеленено вхід до Старобабанівського старостату та частково центр села.  Працівниками  Дмитрушківського комунгоспу працівниками Старобабанівського старостату та техпрацівником будинку культури проводилося обкошування придорожніх смуг. Протягом всього року проводилося упорядкування території села Старі Бабани працівниками Старостату,працівниками установ та організацій,які розташовані на території нашого села.

Хочеться подякувати нашим орендарям за посильну матеріальну та всебічну допомогу нашому населеному пункті, а також активним жителям, які своєю самовідданою працею допомагають нам у вирішенні проблем нашого села.

Постійним невирішеним питанням залишається упорядкування безгосподарних дворів. Звертаюсь до всіх присутніх - упорядкуйте свої власні двори, спадщини, вирубайте чагарники, упорядкуйте прилеглі території, приберіть будівельні матеріали з придорожніх смуг біля житлових будинків. Шановні жителі. Хочеться звернутись до вас з проханням надавати посильну допомогу при обкошуванні території села та у вирішенні нагальних питань щодо розвитку нашого населеного пункту.

За сприянням депутата Антона Володимировича Яценка та Дмитрушківської ОТГ у 2023 році частково був проведений капітальний ремонт дороги по вулиці Шевченка.

Кожного тижня вивозяться тверді побутові відходи. Хочеться, щоб наше село було чистим та гарним.

Є ще багато проблем в селі, але вирішити їх можливо тільки в тісній співпраці громади села, сільської ради, депутатів сільської ради, підприємців, керівників установ та організацій, розташованих на території села.

І наостанок хочу подякувати всім, хто підтримував мої ініціативи та долучався до вирішення важливих для громади питань. Без Вашої підтримки і допомоги було б важко. Дякую тим, хто брав активну участь у житті нашого села, висловлювали свої зауваження, ділилися дорогоцінним досвідом та давали слушні поради. Хочу відмітити, що для вирішення деяких питань треба  мати бажання всіх зробити наше село кращим.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора