Звіт старости Косенівськогостаростинського округу Лесько Лілії Олександрівни за 2023 рік

Дата: 01.03.2024 16:27
Кількість переглядів: 8

Звіт старости Косенівськогостаростинського округу

Лесько Лілії Олександрівни за 2023 рік

Шановні односельчани!

         Я,  Лесько Лілія Олександрівна,15.12.2020 року призначена на посаду старости у Косенівському старостинському окрузі, згідно з рішенням сесії Дмитрушківської сільської ради від 11.12.2020 № 2-15/VIII.

 Керуючись  КонституцієюУкраїни та  Законом України «Про місцеве самоврядування», Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування»,Положенням про старосту села та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок його діяльності та взаємовідносинами з Дмитрушківською сільською територіальною громадою,  хочу прозвітувати перед вами про роботу нашого старостату за минулий рік.

На початку виступу хочуподякувати за плідну співпрацю Дмитрушківській сільській раді, зокрема голові Дмитрушківської громади Тетяні Борисівні Шевчук, керівникаммісцевих установ: завідувачу сільського Будинку культури Ларисі Петрівні Горбань, директору Косенівського ліцею Людмилі Іванівні Кузьменко, сестрі медичній загальної практики сімейної медицини Любові Олексіївні Подолянюк,завідувачу музею Любові Федосіївні Хорошевій, керівникам сільськогосподарських господарств: Яровенку Василеві Андрійовичу, Шевчуку Сергію Петровичу,  Бурехіну Миколі Миколайовичу, Скусу Ярославу Володимировичу, Зозулі Анатолію Вікторовичу, Зозулі Сергію Миколайовичу, приватним підприємцям: Горбачовій Ніні Іванівні, Вернигорі Олександру Івановичу та усім жителям села,адже тільки разом ми зробимо Косенівку кращою – сучасною, затишною для нас і цікавою для туристів.

Станом на 1 січня 2024року на території села проживає 770 жителів.

За 2023 рік народилося   5діток, 1 хлопчик та 4 дівчинки.

Померло у 2023 році 9 жителів села.

На території села працює 1 соціальний працівник – Юлія Костянтинівна Кравченко, яка обслуговує 8 одиноких пристарілих громадян.

  • На обліку старостату станом на 01.01.2024 року рахується
  • Учасники АТО/УБД -12
  • Ліквідаторів Чорнобильської АЕС –4
  • Вдів АЕС- 2
  • Учасників війни (афганці) – 2

Багатодітних сімей – 15

  • Матерів-одиначок – 11

Дітей,позбавлених батьківського піклування - 12

  • На території  села Косенівка функціонують: Косенівський ліцей, ФАП, Будинок культури, музей–садиба К.М.Дерев’янка, виїзне відділення Укрпошти, відділення Нової пошти, 2 продуктові магазини,2 господарські магазини та  2 кафе.

Відповідно до покладених на мене повноважень:

брала участь у засіданнях виконавчого комітету Дмитрушківської сільської ради, відвідувала сесії Дмитрушківської сільської  ради;

  • Здійснювала прийом громадян, які звертались з проблемами різного характеру по місцю роботи в межах робочого часу та в позаробочий час за місцем проживання жителів села. Надавала рекомендації, консультації та, якщо мала таку можливість, вирішувала проблеми різного характеру;

Приймала від жителів села заяви, адресовані органам  сільської ради, передавала їх за призначенням. Заяви стосувалися земельних питань, присвоєння поштової адреси та інше;

  • Здійснювала облік, ведення, зберігання погосподарських книг, видавала довідки у межах наданих повноважень;

протягом 2023 року нашим Косенівським старостатом було видано  379 довідок, 21 - архівнихдовідок.

  • виконую       нотаріальні дії в межах своєї компетенції: складено  8заповітів,видано 1 дублікат заповіту, посвідчено справжність підпису (4 рази).

Зареєстровано 9 заяв у Черкаську філію ДП «національні інформаційні системи» на отримання витягу про реєстрацію в Спадковому реєстрі, посвідчено25доручень.

  • упродовж 2023 року працівниками старостату надано допомогу в оформлені субсидій та соціальних допомог 69 заявникам.

Ведеться облік військовозобов’язаних, здійснюється оповіщення  військовозобов’язаних, складаються списки юнаків для приписки до призовної дільниці;

ведетьсяоблікучасників АТО та бойових дій, всіх пільгових категорій, які проживають на території села;

засвідчую документи та завіряю їхні копії;

  • проводиться реєстрація місця проживання, зняття з місця реєстрації; протягом року на території села було зареєстровано – 19 осіб, знято з місця реєстрації -22 особи,внесено інформації про особу до Реєстру громади - 126 осіб, видано  витяги про місце проживання особи  - 158;
  • здійснювала облік ВПО, проводили співбесіди, надавала допомогу різного характеру.
  • Відвідувала сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах;
  • Здійснювала контроль за дотриманням на території села громадського порядку та благоустрою.

 

Початок 2023 року всіх жителів села порадував сніжною зимою. Дороги в населеному пункті активно прогортали ФГ «С.П.Ш.-Жива», ФГ « Оберіг»,         ФГ «Зозуля». Дороги в селі в міру можливостей посипалися.

Протягом звітного періоду на території села проводились роботи з упорядкування території села, а саме: постійно упорядковується та підтримується у належному стані територія Обеліска Слави, пам’ятник Т.Шевченку, пам’ятник «Жертвам голодомору» парк «Мала Софіївка». Минулого року проводилася обрізка дерев у центрі села,біля сільського Будинку культури, вирізалася памолодь  біля байраку. Було вирізано частину аварійних,сухостійних,  вражених омелою дерев при в’їзді в село, ці дерева були завезені для опалювання  приміщення старостату, ФАПу, музею, Косенівського ліцею. Проводилася побілка дерев у парку біля Обеліска Слави, ФАПу, біля центральної зупинки, біля пам’ятника «Жертвам голодомору», побілено в’їзд до байраку, дерева та штахети в центрі села та   приведені у належний стан клумби біля старостату, пам’ятника Т.Шевченку, Обеліска Слави, в парку «Мала Софіївка». Висаджено квіти та кущі ( 50шт).За ініціативи ФГ «Зозуля» викопано рівчак для відведення води по вул. Дерев’янка. За кошти сільського бюджету  зроблено поточний ремонт вулиці Дерев’янка та вулиці Центральна на загальну суму 396756грн.Електроенергія по старостату – 2466,64грн.Заміна лічильників по селу, опломбування – 25490грн. Соціальні виплати:одноразова допомога мобілізованим, подарункові набори до Дня захисту дітей та подарункові набори дітям інвалідам – 97927,82грн.Придбання матеріалів по благоустрою, посипковий матеріал, закупівля лічильників – 44379,51грн. На утримання Косенівського ліцею у 2023 році витрачено коштів 5816396,19грн. Подарунки до Дня Св. Миколая для діток Косенівського ліцею закуплені за спонсорські кошти ФГ «Оберіг» та ФГ «Агроцентр Січ»  на суму 10540грн. На утримання сільського Будинку культури у 2023 році було використано 182895,35 грн., у тому числі заробітня плата.

У 2023 роціДмитрушківська сільська рада спільно з орендарями та батьками відремонтували спортивний майданчик. Дмитрушківська сільська рада – 17850грн. також спонсорами виступили:  ФГ «С.П.Ш-Жива» 4200 грн., ФГ «Оберіг» -4000грн, ФГ « Агроцентр Січ» - 4000грн., також надав  12 банок фарби Цибенко Михайло Анатолійович. Побудовано новий туалет у парку Мала «Софіївка» за кошти сільського бюджету – 13300грн, роботу виконано працівником з благоустрою Бондаренком Сергієм Миколайовичем. У 2023 році у парку «Мала Софіївка» було пофарбовано 16 лавочок та 3 перголи.

      У минулому році організацією «Червоний Хрест» надавалася допомога,не тільки  для ВПО, а й місцевим жителям у вигляді продуктових наборів, наборів із засобами особистої гігієни..

 Причиною зникнення світла часто є те, що гілля дерев знаходяться під лініями електропередач, які можуть пошкодити електричні провода. Тому, шановні односельчани, просимо Вас: обріжте дерева біля своїх дворів та земельних ділянок,  якими використуєтесь.  Минулого року проводилася обрізка дерев та упорядковувалася територія нашого населеного пункту, на території села були задіяні працівники з благоустрою.   

    За трудовою угодою працювали  3 працівники:на оплату праці працівникам було використано 261568грн. До благоустрою населеного пункту неодноразово долучалися працівники старостату, сільського Будинку культури, музею, працівники Косенівського ліцею, небайдужі жителі села. Наші працівники з благоустрою також упорядковували сільське кладовище, було побілено капличку та місце для проведення мітингів.Прохання до жителів села: будь ласка, сміття викидайте у відведеному місці!!!Також були пофарбовано та приведено до належного стану автобусну зупинку. В музеї-садибі К.М.Дерев’янка  побілено дерева, підведено будівлю музею, садиба завжди має доглянутий та упорядкований вигляд. Працівниками  з благоустрою та фермерських господарств, одноосібниками села проводилося обкошування придорожніх смуг. Протягом всього року проводилося упорядкування території Косенівки працівниками старостату,працівниками установ та організацій,які розташовані на території нашого села.

Хочеться подякувати нашим орендарям за посильну матеріальну та всебічну допомогу нашому населенному пункті, а також активним жителям, які своєю самовідданою працею допомагають нам у вирішенні проблем нашого села.

Постійним невирішеним питанням залишається упорядкування безгосподарних дворів. Звертаюсь з великим проханням  до всіх присутніх: упорядкуйте, будь ласка, свої власні двори, спадщину, вирубайте чагарники, упорядкуйте прилеглі території, приберіть будівельні матеріали з придорожніх смуг біля житлових будинків! Вивезення твердих побутових відходів в селі проводить  підприємство ТОВ «ЕКОКЛІНЕР»,  на що з бюджету  сільської ради в 2023році виділено 60449,21грн. Вивіз твердих побутових відходів проводиться кожної четвертої п’ятниці місяця. Хочеться, щоб наше село було чистим та гарним, давайте робити це разом!

Шановні жителі Косенівки! Хочу звернутись до Вас з проханням надавати посильну допомогу при обкошуванні території села та у вирішенні нагальних питань щодо розвитку нашого населеного пункту.

   Війна торкнулася усіх  жителів нашого села. Щоденні зусилля ми спрямовували на підтримку захисників України, продовжили підтримували і зараз допомагаємо бійцям фронту на передовій – нашим землякам.  

За  2023 рік – другий рік повномасштабної війни у селі Косенівка булла налагоджена робота і кожен докладав максимум зусиль, аби наблизити перемогу. Активно підтримують  ЗСУ  жителі села, орендарі. Всі налагодили планомірну працю з виготовлення маскувальних сіток, окопних свічок, збору продуктів, домашньої випічки, закривали тушонку, паштети, каші, в’язали теплі речі та передавали необхідний реманент, які доставляли на передову фронту самі та з допомогою волонтерів. Ми продовжуємо надавати всебічну допомогу військовим, передаємо на передову продукти, теплі речі. Щиро вдячна усім, хто підтримував, чим міг! Це важливий і такий необхідний внесок кожного у спільну справу – маленький крок на  шляху до Перемоги!

 

Усі події, які відбувалися в селі Косенівка протягом минулого року, ми висвітлювали на нашій сторінці у ФЕЙСБУК,  яка називається Косенівський старостат Дмитрушківської сільської ради. Хто хоче бути в курсі подій, що відбувають в селі, приєднуйтесь! ЛАСКАВО ПРОСИМО! Усім учасникам групи дякую за підтримку, схвалення наших ідей та конструктивну критику.  

Є ще багато проблем у селі, але вирішити їх можна тільки разом, спільними зусиллями усієї громади  села, сільської ради, депутатів сільської ради, підприємців, керівників установ, розташованих на території села.

І наостанок хочу подякувати всім, хто підтримував мої ініціативи та долучався до вирішення важливих для громади питань. Без Вашої підтримки і допомоги було б важко. Дякую тим, хто брав активну участь у житті нашого села, висловлювали свої зауваження, ділилися дорогоцінним досвідом та давали слушні поради. Хочу відмітити, що для вирішення деяких питань,треба  мати бажання всіх зробити наше село кращим.

Окрема вдячність нашим ЗСУ,захисникам і захисницям,  за можливість жити і працювати.

Також дякуємо нашим працівникам благоустрою, які роблять наше село  чистим, красивим та охайним.                                                           

 Всім бажаю миру, здоров’я ,наснаги та впевненості у завтрашньому дні!

Дякую за увагу!

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора