До уваги громадян! Приватизація земельних ділянок: що дозволено, а що заборонено під час воєнного стану.

Дата: 22.03.2024 08:52
Кількість переглядів: 44

До уваги громадян!

Приватизація земельних ділянок: що дозволено, а що заборонено під час воєнного стану.

Під час воєнного стану в Україні діє заборона на безоплатну передачу земель державної та комунальної власності в приватну власність, а також заборона на отримання дозволів на розроблення документації землеустрою з метою такої передачі (пп.5 п. 27 розд. Х Земельного кодексу України).

 Проте є винятки. Безоплатна передача землі дозволяється під час передачі земельних ділянок у приватну власність власникам об’єктів нерухомого майна (будівель, споруд), що розташовані на таких земельних ділянках. Земельний кодекс України. Стаття 121. Норми безоплатної передачі земельних ділянок громадянам г) для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах - не більше 0,25 гектара.

1. Якщо громадянин України володіє нерухомим майном, яке розташоване на неприватизованій земельній ділянці, алгоритм його дій для приватизації має бути таким:

1) Виготовлення технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), що не потребує отримання окремих дозволів у сільській раді. Така документація може бути розроблена сертифікованими інженерами-землевпорядниками, відповідальними за якість робіт із землеустрою.

2) Подання клопотання до сільської ради, який передає земельні ділянки комунальної власності у власність відповідно до повноважень.

2. Якщо громадянину було надано земельну ділянку у користування до 1 січня 2002 року, алгоритм його дій для приватизації має бути таким:

1) Виготовлення технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), на підставі архівного рішення. Така документація може бути розроблена сертифікованими інженерами-землевпорядниками, відповідальними за якість робіт із землеустрою.

2) Подання клопотання до сільської ради про затвердження технічної документації.

Просимо жителів громади переглянути документи на земельні ділянки та виготовити їх у разі відсутності. За додатковими роз’ясненнями звертайтеся до старостинських округів чи земельного відділу Дмитрушківської сільської ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора