СПРОЩЕНА ПРОЦЕДУРА ПОДАННЯ ЗАЯВИ НА СУБСИДІЮ

Дата: 20.03.2024 11:00
Кількість переглядів: 32

СПРОЩЕНА ПРОЦЕДУРА ПОДАННЯ ЗАЯВИ НА СУБСИДІЮ

З березня 2024 року на порталі Дія можна подати спрощену заяву про отримання субсидії на оплату комунальних послуг, газу та палива. Удосконалення сервісу полегшить отримання допомоги громадянам, які розраховують на державну підтримку. До оновлення процес подання заяви займав пів години, а тепер це можна зробити за 10 хвилин, оскільки більшість документів автоматично підтягуються завдяки системі обміну даними між реєстрами.

Цифрова трансформація соціальної сфери базується на обмінах даними. Саме завдяки цим обмінам між різними системами та реєстрами, призначення житлових субсидій здійснюється за екстериторіальним принципом. Тобто кожна людина, яка потребує підтримки від держави може звернутися за призначенням субсидії в будь-якому куточку країни, без прив’язки до місця реєстрації. Тепер таку допомогу можна оформити дистанційно, швидко й не виходячи з дому ще й на порталі Дія.

Сервіс з подання спрощеної заяви про отримання субсидії удосконалено Міністерством цифрової трансформації спільно з Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія» за фінансування Уряду Японії, а також Міністерством соціальної політики та Пенсійним фондом України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора