…Свою Україну любіть, Любіть її…Во врем"я люте, В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть. Т.Шевченко

Дата: 09.03.2024 17:00
Кількість переглядів: 19

…Свою Україну любіть,

Любіть її…Во врем"я люте,

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть.

Т.Шевченко

Цими словами звертався до своїх нащадків видатний син українського народу – Т.Г. Шевченко. 210 років тому народився той, хто «дав прихисток у слові цілій нації». Увесь свій могутній талант він присвятив служінню українському народу, який, попри все, зберіг свою державність та національну ідентичність.

Шевченківський стартинейджер: «Єднаймо душі словом Кобзаря» пройшов в Пугачівській с/бібліотеці, де зібрав шанувальників шевченківського слова в єдину спільну команду аби створити свято, вшанувати спадщину улюбленого поета, показати свої знання та вміння. Нова креативна форма творчого спілкування захопила учасників заходу. Бібліографічна коментована мозаїка: «Тарасовими шляхами», поетичний перегук: «Декламуємо Шевченка», відкритий мікрофон: «Думи мої, думи мої..», дидактичні ігри: «Відкрий для себе таїну – поринь в красу Шевченківського слова», флешмоб: «Крилате слово Кобзаря» ,ігри –розваги: «Криниченька» та «А я у гай ходила» ( в них любили бавитися малий Тарасик з Оксанкою),а також дізналися про маловідомі факти з життя поета, та переглянули кн. виставку: «У творах Шевченка – душа України».

Всі учасники отримали грамоти та призи.

Великий Кобзар заповідав нам любити свою Україну, свій народ, пам’ятати свою історію і берегти рідну мову. Для кожного з нас Т.Шевченко значить так багато і він завжди з нами. Він невичерпний і нескінченний.

Зав.клубом Л.Бурлака, провідний бібліотекар Л.Янковенко.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора