Відвідання сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Дата: 14.03.2024 08:26
Кількість переглядів: 10

Фото без опису

Відвідання сімей,

які перебувають у складних життєвих обставинах.

 

Дитинство — найкращий період життя. І так хочеться, щоби кожен малюк мав щасливе дитинство, зростав у достатку та любові, але в житті не завжди буває так, як би ми того бажали. У переважній більшості сімей, які проживають на території Дмитрушківської громади,  батьки належним чином піклуються про своїх дітей, але ми маємо і категорію сімей, де батьки ухиляються від виконання своїх батьківських обов'язків, а їх діти   перебувають у складних життєвих обставинах і  через свій вік  не мають змоги себе захистити чи щось змінити.  Саме тому такі родини мають бути під особливим контролем відповідних служб, які сприятимуть дотриманню прав та законних інтересів маленьких громадян нашої громади.

У зв'язку з цим,  службою у справах дітей спільно з інспекторами сектору ювенальної превенції Уманського РУП ГУНП в Черкаській області протягом лютого-березня  2024 року здійснено 2 профілактичні рейди “Діти вулиці”. Мета  - запобігання випадкам загрози життю та здоров’ю дітей, профілактика дитячої безпритульності та бездоглядності, виявлення дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.  

У ході здійснення заходів відвідано 7 сімей, в яких проживають та виховуються 18 малолітніх дітей.  З батьками проведено профілактичні бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків, створення відповідних умов проживання для дітей, недопустимості вживання спиртних напоїв та вчинення  насильства в сім’ї.

За результатами відвідування підготовлено  акти обстеження  умов проживання дітей та, відповідно до ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на батьків складено 3 протоколи  за ухилення від виконання батьківських обов'язків, ,  

Спільно з працівниками поліції продовжуватимемо відвідувати такі родини, щоб всі дітки громади мали гідний соціальний захист.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора