Звіт діяльності депутата Дмитрушківської сільської ради VIII скликання Олішевського Вадима Володимировича за 2021 рік

Дата: 06.01.2022 15:49
Кількість переглядів: 19

Звіт

діяльності депутата

  Дмитрушківської сільської ради VIII скликання  

   Олішевського Вадима Володимировича за 2021 рік

 

 

Згідно зі статтею 16 Закон України “Про статус депутатів місцевих рад” депутат місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов'язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу, об'єднаннями громадян. 

На виконання вказаної норми Закону мною було письмово проінформовано Дмитрушківську сільську раду.

17.06.2021 року о 16.00  в приміщенні будинку культури за адресою вул.Пирогова, 4, с.Дмитрушки проведено зустріч з виборцями.

      Мета зустрічі : інформування виборців про роботу як депутата та діяльності Дмитрушківської сільської ради та її органів про виконання планів і програм економічного і соціального розвитку, інших місцевих програм, місцевого бюджету, рішень ради і доручень виборців.

       Також, 10.09.2021 року звіт депутата було надруковано в газеті «Уманський час». Безкоштовно газету розповсюджено серед жителів Дмитрушківської громади.

Я, як депутат Дмитрушківської сільської ради працюю в постійній  комісії з питань освіти, культури, спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення та з питань регламенту, депутатської діяльності і етики, законності та правопорядку.

За звітній період Дмитрушківською сільською радою було організовано та проведено 15 сесій Дмитрушківської сільської ради VIII скликання та відповідно 15 комісій. Мною особисто прийнято участь в роботі 13 сесій та 15 комісій.

Свою роботу на посаді депутата розпочав із ревізії фінансово-господарської діяльності Дмитрушківської сільської ради. Після оголошення результатів виборів, звернувся до Державної аудиторської служби України, з метою перевірки фінансово-господарської діяльності Дмитрушківської сільської ради.

Перші офіційні результати  : - розкрадання бюджету Дмитрушківської сільської ради в сумі 860 510 гривень. Порушення допущене сільським головою Шевчук Т.Б.

Після оприлюднення даної інформації я звернувся з офіційною заявою до Уманської місцевої прокуратури. За результатами розгляду заяви  щодо зловживань посадовими особами Дмитрушківської сільської ради розпочато кримінальне провадження №42021251100000005 за ознаками злочину передбаченого ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Мною було підготовлено та направлено до Дмитрушківської сільської ради 42 депутатських звернень.

Більшість депутатських звернень стосувалися діяльності Дмитрушківської сільської ради щодо публічності та відкритості перед депутатами та громадою.

На сьогоднішній день відносно керівництва Дмитрушківської сільської ради відкрито два кримінальних провадження за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 351 КК України (Невиконання службовою особою законних вимог народного депутата України, депутата місцевої ради, створення штучних перешкод у їх роботі, надання їм завідомо неправдивої інформації).

Протягом 2021 року, на запрошення жителів села, було проведено зустріч з жителями вул..Слави щодо вирішення питання проведення водогону.  Підготовлено депутатське звернення на підставі якого будівництво водогону включено до програми розвитку Дмитрушківської ОТГ, визначено відповідальним за організацію та підготовку робіт – заступника сільського голови Подоляна А. Це перший крок який надає можливість хоть когось запитувати про проведену роботу та контролювати її виконання.

Протягом 2021 року було проведено зустріч з жителями вул..Пирогова щодо вирішення питання капітального ремонту вулиці. Підготовлено депутатське звернення на підставі якого капітальний ремонт вулиці Пирогова включено до програми розвитку Дмитрушківської ОТГ.

В зв’язку із зверненням жителів с.Дмитрушки щодо видалення (зрізання) зелених насаджень (дерев)  між вулицями Молодіжна та вул..Набережна в с.Дмитрушки, було вжито депутатське реагування та припинено вирубку дерев.

За неодноразовими зверненнями жителів села Дмитрушки, в основному молоді, підготовлено депутатське звернення та відновлено роботу будинку культури у вечірній час.

Виконуючи депутатські повноваження в галузі освіти, підготовлено депутатське звернення щодо покращення матеріально-технічної бази Дмитрушківського ліцею. За результатами розгляду звернення прийнято рішення про закупівлю в 2022 році комп’ютерів  1+15, комплекту меблів для шкільної їдальні у кількості 20 комплектів та проведення поточного ремонту даху, капітального ремонту харчоблоку.

За час роботи в комісіях та підготовки до сесій сільської ради намагався постійно звертати увагу сільського голови, секретаря та депутатів на недопущення порушення законодавства України, недопущення корупційних складових які стали вже нормою в їхньому житті.

Так, беручи на себе відповідальність, припинив незаконну передачу в приватну власність земельних ділянок в розмірі 8,0 га наближеним до сільського голови особам (начальнику фінансового відділу Дмитрушківської сільської ради Ярошенко О., двом дочкам начальника земельного відділу Власюк Л.І., та жительці с.Піківець, матері спеціаліста земельного відділу Бабчук Ю.В.)

В свою чергу вказані земельні ділянки були передані в приватну власність трьом учасникам АТО жителям нашої громади..

Також припинив продаж земельної ділянки за межами с.Дмитрушки, площею 4,25 га, для ведення ОСГ, гр.-ну Піхманцю П.О. Дану земельну ділянку, всупереч Земельного кодексу України, керівництво Дмитрушківської сільської ради намагалися незаконно продати.            

Основним завданням депутата є його робота на користь громади. За час своїх депутатських повноважень можу з усією відповідальністю заявити що керівництво Дмитрушківської сільської ради не налаштоване працювати на покращення життя людей в громаді. Публічність і прозорість влади не є пріоритетом в діяльності сільського голови Шевчук Т.Б.

Всупереч ст.. 42, ст..46  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  сільський голова Шевчук Т.Б., не забезпечила та не організувала оприлюднення  протоколів сесії Дмитрушківської сільської ради.

Жодного разу за час роботи сесії VIII скликання не було оприлюднено протокол сесії Дмитрушківської сільської ради.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» гласність органу місцевого самоврядування є одним із основних принципів місцевого самоврядування, а відкритість та прозорість процесів підготовки і прийняття рішень органами державної влади та органами місцевого самоврядування є одними з вимог до роботи влади згідно із Законом України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики», аналогічні положення містять і Закони України «Про інформацію», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації».

Відповідно до ст..28 Бюджетного кодексу України, ст.. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», Регламенту Дмитрушківської сільської ради, сільська рада  зобов'язана оприлюднювати квартальний звіт про хід і результати виконання бюджету. Звіт, що відповідає за формою затвердженого бюджету, подає до газети фінансове управління ради. Звіт про використання резервного фонду публікується окремо.

Всупереч зазначеним нормам закону та ст.. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  сільський голова Шевчук Т.Б., не забезпечила та не організувала оприлюднення звітів про хід і результати виконання бюджету Дмитрушківської сільської ради за 1, 2 та 3 квартал 2021 року. Не забезпечила та не організувала оприлюднення інформація про виконання  бюджету за 2020 рік, який підлягає обов'язковій публікації не пізніше 1 березня року, що настає за роком звіту - у газетах, визначених місцевою радою.

Відповідно до ст..42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільський голова несе персональну відповідальність за здійснення наданих йому законом повноважень.

Як депутат, постійно намагаюся інформувати жителів Дмитрушківської ОТГ про діяльність Дмитрушківської сільської ради за допомогою інтернет ресурсу «Фейсбук». З більш детальною інформацією про діяльність Дмитрушківської сільської ради Ви можете ознайомитися за посиланням https://www.facebook.com/groups/1773282646187324/about.

Завжди є відкритим до спілкування та готовий допомогти жителям громади у вирішенні Ваших проблем.

З повагою,

Депутат Дмитрушківської сільської ради                                   Вадим Олішевський

 

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора