Програма «Організація харчування дітей дошкільного віку, учнів  1-4 класів та дітей пільгових категорій в закладах освіти Дмитрушківської сільської ради» на 2024 рік

Дата: 15.01.2024 10:59
Кількість переглядів: 24

Програма «Організація харчування дітей дошкільного віку, учнів  1-4 класів та дітей пільгових категорій в закладах освіти Дмитрушківської сільської ради» на 2024 рік

 

           Організація   харчування  дітей  у  закладах освіти, належить до пріоритетних завдань  Дмитрушківської сільської ради, як органу місцевого самоврядування.

         Відповідно до затвердженої Програми право на безкоштовне харчування при наявності усіх необхідних документів мають:

  • діти-сироти;
  • діти, позбавлені батьківського піклування;
  • діти, які залишилися без батьківського піклування;
  • діти з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу;
  • діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»,
  • дітей з інвалідністю,
  • діти із сімей учасників АТО/ООС,
  • діти, батьки яких загинули, зникли безвісти, потрапили в полон чи отримали інвалідність під час участі в АТО (ООС), у здійснені заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, у заходах для забезпечення охорони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України;
  • діти, батьки яких померли під час  участі в АТО (ООС);
  • діти, батьки яких брали/беруть участь у здійснені заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, у заходах для забезпечення охорони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України;
  • діти із сімей внутрішньо-переміщених осіб, які навчаються на загальних підставах;
  •  діти з особливими освітніми потребами.

Окрім того, забезпечуються безкоштовним харчуванням діти, взяті на облік службою у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах.

         Звільняються від плати за харчування діти, які мають  ризики потрапити в складні життєві обставини.

         Відповідно до затвердженої Програми, вартість харчування одного дітодня для вихованців закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів закладів загальної середньої освіти віком від 1 до 4 років становить  56,00 грн. (батьківська плата у розмірі 50% що від розрахункової вартості харчування  становить – 28,00 грн.).

         Вартість  одного дітодня для вихованців закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів закладів загальної середньої освіти віком від  4 до 6 (7) років становить – 74,00 грн. (батьківська плата у розмірі 50% від розрахункової вартості харчування становить – 37,00 грн).

Для батьків, у сім’ях яких виховується троє і більше дітей до 18 років плата за харчування в закладах дошкільної освіти становить 25% , у закладах  загальної середньої освіти Дмитрушківської сільської ради плата за харчування зменшується на 50%.

         Встановлено  50% батьківської плати за харчування в закладах освіти  для   дітей  дошкільного віку та дітей 6-11 років (учні початкових класів).

         Вартість харчування в закладах загальної середньої освіти становить  32,00 грн. (батьківська плата у розмірі 50% від розрахункової вартості харчування становить – 16,00 грн).

         Різниця вартості харчування дітей в закладах дошкільної освіти  та дошкільних підрозділах закладів загальної середньої освіти та в закладах загальної середньої освіти компенсується за рахунок коштів бюджету Дмитрушківської сільської ради.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора