Шановні мешканці громади! З 01 січня 2024 р. змінився розмір адміністративного збору за надання платних адміністративних послуг.

Дата: 15.01.2024 10:47
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

Шановні мешканці громади ❗️

✅ З 01 січня 2024 р. змінився розмір адміністративного збору за надання платних адміністративних послуг.

🔹 Адміністративний збір розраховується від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому на перше січня календарного року. На 01.01.2024 року прожитковий мінімум склав 3028 грн., відповідно  розмір адміністративного збору становить:
👉 За державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу (крім громадських об’єднань та благодійних організацій), що містяться в Єдиному державному реєстрі, крім внесення змін до інформації про здійснення зв’язку з юридичною особою - 0,3 прожиткового мінімуму для працездатних осіб (протягом 24 годин)  -  910 грн.;
▪️за державну реєстрацію змін до відомостей про громадське об’єднання чи благодійну організацію, змін відомостей про прізвище, ім'я, по батькові або місцезнаходження фізичної особи - підприємця  - 0,1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб (протягом 24 годин)  -  300 грн.;
👉 За надання відомостей з Єдиного державного реєстру справляється плата в такому розмірі:
▪️за надання виписки для проставлення апостилю та витягу в паперовій формі - 0,05 прожиткового мінімуму для працездатних осіб  -  150 грн.;
▪️за надання документа в паперовій формі, що міститься в реєстраційній справі - 0,07 прожиткового мінімуму для працездатних осіб  - 210 грн.
👉 За державну реєстрацію права власності протягом 5-ти робочих днів – 300 грн;
▪️за державну реєстрацію іншого речового права протягом 5-ти робочих днів – 150 грн;
▪️за державну реєстрацію обтяжень речових прав в день реєстрації відповідної заяви – 150 грн;
▪️за виправлення технічної помилки, допущеної з вини заявника , в день реєстрації відповідної заяви– 120 грн;
👉 За отримання інформації з Державного реєстру прав (у паперовій формі)  справляється плата у розмірі 80 грн (з розрахунком за кожні 25 сторінок інформації).

✅ Державна реєстрація бізнесу та нерухомості у скорочені строки проводитися виключно за бажанням заявника у разі внесення ним додатково до адміністративного збору відповідної плати у розмірах, передбачених законодавством.

🔴 За реєстрацію / зняття з реєстрації місця проживання особи:
▪️у разі звернення особи протягом встановленого законодавством строку -  45 грн. 42 коп.;
▪️у разі звернення особи з порушенням встановленого законодавством строку – 75 грн. 70 коп.

🟢 За надання відомостей з Державного земельного кадастру справляється плата в розмірі - 151,40 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора