Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Дата: 30.07.2023 10:39
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

Торгівля людьми є третім, після торгівлі зброєю та наркотиками, за прибутковістю, злочином. На превеликий жаль, вона не втрачає актуальності і в ХХІ столітті. А з моменту вторгнення Росії в Україну ця проблема набула значно  складнішого характеру. Це повязано з тим, що мільйони українців опиняються в групі ризику, бо змушені залишати свої домівки та шукати порятунку в інших регіонах України або ж за кордоном. Такою ситуацією можуть скористатися шахраї. 

За результатами дослідження, проведеного на замовлення Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ), Агентства ООН з питань міграції в Україні за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку, кожний четвертий українець готовий прийняти ризиковану пропозицію щодо роботи за кордоном або в іншому населеному пункті, а саме – працювати без офіційного оформлення, у закритому приміщенні без змоги його залишити, перетнути кордон у не встановлений законом спосіб, віддати паспорт, телефон та особисті речі працедавцю, що є неприпустимо.  

Якщо Ви потрапили в таку ситуацію і вважаєте себе постраждалою від торгівлі людьми, то відповідно до Закону України „Про протидію торгівлі людьми” маєте право звернутися до місцевої військової адміністрації із заявою про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми та до органів Національної поліції щодо захисту своїх прав і свобод.

Але, якщо Ви не отримали належної допомоги, тоді можете звернутися за захистом та поновленням своїх прав до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за номером телефону 0800501720, або ж скористатися електронною поштою: hotline@ombudsman.gov.ua. та зателефонувати на гарячу лінію з питань протидії торгівлі людьми за номером телефону 1547.

Будьте обережні та зважливі.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора