ЧОРНОБИЛЬ: пам’ятати трагедію

Дата: 26.04.2023 17:00
Кількість переглядів: 129

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цей дощ- як душ.

Цей день такий ласкавий.

Сади цвітуть. 

В березах бродить сік. 

Це солов’їна опера, Ла Скала.

ЧОРНОБИЛЬ. ЗОНА. 21 ВІК.

                                    (Ліна Костенко)

Сьогодні  сумним і роздумливим відлунням у населених пунктах нашої громади  звучали спогади і розповіді про події 37-річної давності. У результаті тієї катастрофи багато українців назавжди залишили свої домівки, сотні, якщо не тисячі, - назавжди втратили рідних…

Наслідки аварії залишаються актуальним предметом обговорення у сучасної молоді. 

В цей день: 

у Степківському сільському клубі проведено виховний захід «Чорнобиль -наш біль», у Гереженівській бібліотеці - «Горить Чорнобиль крізь віки…», у Косенівському СБК проведено годину пам‘яті, у Танській сільській бібліотеці відбулась зустріч з ліквідаторами Чорнобильської трагедії.

Не залишилась ця подія поза увагою і в Дмитрушківському, Собківському ліцеях, Танській гімназії, Пугачівському  старостаті.

Фото без опису

Чорнобиль став символом найбільшої людської помилки. Ця трагедія пам'ятна не лише як одна з найбільших техногенних катастроф в історії, але й як приклад мужності і самопожертви багатьох людей, які боролися з наслідками катастрофи і підтримували життєві процеси на території зони відчуження.

Як сказав письменник Мілан Кундера: "Забути про минуле означає піддатися другому смертному вироку". Тож, пам'ять про Чорнобиль повинна залишатися в нашій свідомості, щоб нагадувати про нашу відповідальність перед майбутніми поколіннями. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора