Міста Героїв. Тут народжується сміливість

Дата: 22.03.2023 12:58
Кількість переглядів: 181

21 березня завершилась битва за Мощун, і Збройні Сили України вигнали окупанта з Мощуна.

Але при цьому ми пам’ятаємо подвиг усіх інших міст та сіл півночі нашої держави, усієї України, які героїчно протистояли окупанту.

Впродовж місяця, від початку березня 2022 року було звільнено понад 1000 населених пунктів. І в кожному з них живуть наші герої, тож в річницю звільнення півночі України ми в першу чергу говоримо про людей про цілі МістаГероїв.

Єдність українців забезпечила успіх захисту держави з перших годин 24-го лютого. Відмічаємо зусилля усіх, хто захищав державу чи допомагав це робити. Звільнення півночі та стійкість України загалом були забезпечені зокрема завдяки багатьом звичайним людям, які допомагали Силам оборони і безпеки. Це – волонтери, журналісти, транспортники і багато інших, хто забезпечував оборонців, допомагав людям, викривав позиції окупанта, привертав увагу світу, тощо. Від перших годин повномасштабного вторгнення війна для українців стала дійсно народною війною, наші міста стали містами героїв, наші села стали селами героїв – людей, які допомагали вистояти одне одному і державі.

Вигравши битву за Київ, ми виграли битву за Україну стратегічно – як за незалежну суверенну державу. Коли була захищена столиця, було захищене і державне життя України. Звільнівши північ, ми побачили, що окупанта можна вигнати. Продовживши цей рух по звільненню на півдні України –звільнивши Зміїний і Херсонщину, а також на сході України – звільнивши Харківщину, ми впевнені, що можемо звільнити всю нашу землю. Але початок цієї впевненості – саме у битвах за Мощун, Гостомель, Ірпінь, Бучу, Охтирку, Чернігів та інші міста і села наших північних областей, саме у тому першому досвіді наших людей, які побачили, що російська армія біжить з української землі.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора