ПРОФІЛАКТИКА ВЧИНЕННЯ ПРАВОПОРУШЕНЬ ДІТЬМИ

Дата: 15.02.2023 13:35
Кількість переглядів: 47

 

ПРОФІЛАКТИКА ВЧИНЕННЯ ПРАВОПОРУШЕНЬ ДІТЬМИ

Основними причинами вчинення неповнолітніми протиправних дій є недостатній життєвий досвід, схильність до наслідування дорослих, не завжди позитивний вплив на дітей оточуючого середовища, намагання звільнитися від опіки з боку батьків, віра в безкарність, недостатній рівень самокритичного ставлення до власних вчинків, хибна оцінка складних життєвих ситуацій, вживання спиртних напоїв чи наркотичних речовин, безконтрольність з боку вихователів та недостатній рівень профілактичної роботи з неповнолітніми тощо.

 Викликає занепокоєння щорічне зростання кількості злочинів, вчинених підлітками внаслідок запозичення інформації з мережі інтернет чи під впливом негативного контенту (інформація про виготовлення та розповсюдження наркоречовин, способи крадіжки грошей, виготовлення вибухівки тощо).

    Окремої уваги потребує підвищення рівня просвітницької роботи з батьками щодо ризиків, які таїть в собі глобальна мережа, надання їм допомоги з питань захисту дітей від впливу шкідливої інформації. Також вчителі інформатики навчають учнів безпечному користуванню інтернетом і радять батькам, яким чином контролювати роботу дітей в мережі інтернет вдома.

 З учнями періодично проводиться просвітницька робота  щодо попередження ризиків негативного контенту та інші роз'яснювальні та попереджувальнопрофілактичні заходи.

 Одним із важливих завдань для зменшення рівня злочинності та інших протиправних дій серед школярів та учнівської молоді є налагодження та забезпечення зв’язку між службами і структурами, які здійснюють  супровід дітей, особливо тих, котрі опинилися у складних життєвих обставинах, віднесених до так званих "груп ризику.

    Пріоритетним залишається  упровадження просвітницької діяльності, спрямованої на підвищення моральності та правової культури дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора