25 Листопада - Міжнародний день проти насильства щодо жінок.

Дата: 25.11.2022 12:03
Кількість переглядів: 171

Фото без опису

 

25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок.

    Насильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. У більшості випадків протиправні дії проти когось із членів родини супроводжуються актами агресії, приниження та жорстокої поведінки. Подібні дії з боку насильника приводять до негативного фізичного, психічного та соціального стану здоров’я постраждалої особи. Як правило, найбільше страждають від сімейного насильства жінки.  На жаль, в нашому суспільстві переважає думка, що проблеми жорстокого поводження із членами сім’ї є внутрішньою проблемою цієї сім’ї і не потребує втручання суспільства, а тим більше держави. Але саме право на захист від насильства над особою, особливо в сім’ї, є одним із найголовніших прав громадян. Трагічність ситуації в тому, що свідки чи жертви насильницької діяльності переносять модель кривдницької поведінки у власне життя та продовжують чинити насильство.

Дуже важливо, щоб кожен з нас усвідомив, що насилля проти жінкице не міф, а реальна проблема, від якої навіть сьогодні, у XXI сторіччі, потерпають українські жінки. Щороку близько 10000 жінок в Україні гине від домашнього насильства.

          Насильство щодо жінок явище складне, багатогранне. Воно проявляється і в абсолютно очевидних фактах, і завуальовано, під явищами які стали вже звичними для нашого життя. Але ніяке насильство не проходить безслідно. Щоб викоренити це остаточно, потрібні всеосяжні заходи, що мають суспільний характер і закріплені законодавчо.

          Україна як держава докладає зусиль, для того щоб викорінити насильство в сім’ї: ухвалено відповідний закон, країна приєдналася до кампанії ООН проти побутового насильства, започаткована загальнодержавна кампанія “Стоп-насильству”.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора