Зміни до законодавства

Дата: 06.04.2022 10:39
Кількість переглядів: 1204

Фото без опису

Верховна Рада спростила набуття права на користування землею в умовах воєнного стану (7178)

Закон Уукраїни «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» (реєстр. No 7178 від 19.03.2022) - за посиланням. Про положення, які діятимуть під час дії правового режиму воєнного стану в Україні можна дізнатися за посиланням

 

Не нараховується та не сплачується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об’єкти нежитлової нерухомості (7190)

Закон України «Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період воєнного стану» (реєстр. No 7190 від 22.03.2022) за посиланням. Тимчасово, за 2021 та 2022 податкові (звітні) роки положення статті 266 ПКУ застосовуються з урахуванням особливостей, зазначених за посиланням

 

В Україні скасовано ліцензування експорту кукурудзи та соняшникової олії Постановою КМУ від 24 березня 2022 р. No 352 "Про внесення змін у додаток 5 до постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2021 р. No 1424" уряд вніс зміни у додаток 5 до постанови “Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2022 рік”, виключивши з переліку товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню, кукурудзу та соняшникову олію. Деталі за посиланням

 

У Мінагрополітики затвердили нові форми заявок

для держпідтримки фермерам

Визначено такі заявки:

заявки для участі у конкурсі на отримання фінансової підтримки фермерського господарства для провадження виробничої діяльності та диверсифікації виробництва.

заявки для участі у конкурсі на отримання фінансової підтримки сімейного фермерського господарства без набуття статусу юридичної особи для придбання землі сільськогосподарського призначення.

Деталі за посиланням

 

Зміни до програми «Доступні кредити 5-7-9%»: підтримка посівної кампанії та активація підприємництва

Постановою КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 24 .01.2020 р. No 28 та від 14.07.2021 р. No 723» від 12.03.2022 No 274 внесено зміни до Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Основні нововведення:

1. Програма розширена на середні підприємства з річним доходом до 50 млн євро (раніше було 20 млн євро) та на великі підприємства з річним доходом більше 50 млн євро незалежно від кількості працюючих.

2. Максимальна сума кредиту для всіх суб’єктів підприємництва збільшена з 50 млн грн до 60 млн грн з урахуванням групи пов’язаних компаній.

3. Процента ставка – 0% річних.

4. Ціль кредитування: інвестиційний кредит на придбання сільськогосподарської техніки, кредит на поповнення обігових коштів для придбання насіння, добрив та паливно-мастильних матеріалів.

5. Строк кредиту – 6 місяців.

6. Термін подачі заявки на участь у програмі – до 31 травня 2022 року.

7. Розмір кредитної гарантії – 80% від суми кредиту суб’єкта мікро, малого та середнього підприємництва (крім суб’єктів великого підприємництва).

Деталі за посиланням

 

Трудові відносини в умовах воєнного часу - Мінекономіки відповіло на найпоширеніші запитання.

Основоположні права громадян, пов’язані з реалізацією права на працю передбачені статтями 43-46 Конституції України. Разом з тим відповідно до статті 64 Конституції України в умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Деталі - за посиланням.

 

Мінрегіон запустили соціальну ініціативу «Прихисток»

– проект із розміщення українців, які вимушені переїхати із зон бойових дій

Щоб запропонувати своє житло для проживання внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію, необхідно:

- подати заяву до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або через сайт    про готовність прийняти у себе переселенців;

- при поселенні переселенців подати відповідну заяву до ОМС (орган місцевого самоврядування);

- до 5-го числа кожного місяця інформувати ОМС про кількість днів та переселенців, які проживали;

- отримати компенсацію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора