Звіт старости Пугачівського старостинського округу за 2021 р.

Дата: 15.02.2022 13:18
Кількість переглядів: 398

Фото без опису

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ СЕЛА!

Керуючись КонституцієюУкраїни, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншиминормативноправовими актами я ,ЖовтоногНаталія - староста села Пугачівка, звітую про свою роботу за  2021 року. У своїйроботі я керувалась законодавчими актами України, виконувала доручення виконавчого комітету, сільського голови, здійснювала надання інформації та виконувала інші обов’язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень.

Свій  звіт я  хочу  розпочати   з загальної  інформації  про наше село та його жителів.

Станом на 1січня 2022 року на території Пугачівського старостату  числиться 328 дворів, з них 248 в яких постійно проживають  та 80 –  використовуються в літній період. В даних домоволодіннях  проживає565 жителів.

Віковий склад населення : пенсіонерів –     чол., дітей шкільного та дошкільного віку- 100 чол. молоді (віком до 35 років), -      чол., працездатного населення –    чол., пенсіонерів, яким 80 і більше років – 40 осіб.

Із  100  дітей   навчається :

  • В Старобабанівському ліцею - 17 осіб
  • В Дмитрушківському ліцеї   -  33осіб
  • в  Пугачівській філії -5
  • 12 дітей  відвідує   дошкільну  установу.
  • в    м. Умань та інших навчальних закладах - 37 осіб.

В селі проживає:

  • 5 багатодітних сімей  в яких  виховується 22дітей,
  • 12 одиноких матерів – х 15 дітей
  • 4 сімї в яких є діти інваліди від (0 до 18 років) –4дітей .
  • 4 сімї в яких є діти інваліди від (18 до 35 років) – 4. 
  • 3 дітей, які знаходяться під опікою.
  • Інвалідів загального захворювання – 37осіб.
  • Учасників ліквідації аварії на ЧАЕС – 2 чол.,
  • Учасників АТО –  12осіб.

Протягом 2021 року в селі народилось 2 дітей   це : Маркелова   Злата Олександрівна, Ющук Кіріл Русланович.

Померло 16 осіб це: 

Розум Іван Олексійович, Ковтун Ольга Миколаївна, Розум Олена Павлівна, Поліщук Марія Платонівна, Гнатенко Катерина Михайлівна, Склярук Володимир Григорович, Середа Катерина Сергіївна,Гнатенко Марія Федорівна, Штефуряк Юрій Юрійович, Рещенко Галина Василівна, Соболєв Віктор Володимирович, Чепченко Василь Кирилович, Блиндар Лідія Григорівна, Жвавий Микола Іванович, Жвава Надія Макарівна, Деркач Олександр Петрович.

Пропоную  пом’янути  їх хвилиною мовчання.

На території села розміщені наступні установи: 2 магазини, ФП, сільський клуб та бібліотека, поштове відділення,  Пугачівська філія Дмитрушківського ліцею, яку відвідує   12 діток ( дошкільної установи), а також у 2021 році було відновлено навчальний процес в нашому навчальному закладі, в якому  сьогодні навчається  5-ро першокласників, також на території  села працює соціальний працівник від Дмитрушківської сільської ради  в якого на обслуговування перебуває 8 одиноких та одиноко проживаючих жителів нашого села.

Декілька слів про роботу даних установ, адже всім керівникам  цих  установ буде надано слово   для звіту про свою роботу протягом 2021 року.

Насамперед я хочу  висловити подяку керівникам даних установ за їх відповідальність та добросовісне ставлення до своїх обов’язків, адже  підводячи підсумки роботи даних установ  протягом минулого року  повідомляю Вас про те, що  до старостату   не надходили  скарг  та зауважень  на роботу даних установ та її працівників,.

Я задоволена тим, в цьому році з допомогою сільського голови та жителів населеного пункту вирішилось  питання вакантної посади   завідуючої ФПом  села, на даній посаді з лютого 2022 року працює  медсестра , це - Шмалько Ніна Миколаївна , яка приїжджає із села Дмитрушки та  вже  зарекомендувала себе, як добросовісний і відповідальний працівник. Наше завдання не дати підстав їй покинути наше село.

Протягом   2021 року за участю  працівників   культури  та освіти  при  залучені депутатів, активу  та жителів села  в селі  було проведено   свято День Села. Представники нашого села прийняли активну участь  в святі, яке було організовано центром культури, молоді та спорту Дмитрушківської сільської ради в с.Собківка на кращу Щедрівку. Крім того  в сільському клубі  постійно проводяться   турніри з настільного тенісу  та більярду .      

Відповідально  відноситься до своєї роботи і  наш соціальний працівник Чоповдя Тетяна Вікторівна,  в роботі якої одне  з  основних завдань  це терпіння, адже наші  пристарілі жителі села не скільки хочуть, щоб  їм надали посильну допомогу, а головне  щоб їх вислухали,та надали інформацію про новини в селі з чим Тетяна Вікторівна добросовісно справляється.

Відповідно до покладених на мене повноважень  я:

  • приймала  участь у засіданнях виконавчого комітету Дмитрушківської сільської ради та відвідувала сесії Дмитрушківської сільської ради;
  • постійно здійснювала прийом громадян, які звертались з проблемами різного характеру, по місцю роботи в межах робочого часу та в позаробочий час. Надавала рекомендації, консультації, а якщо мала таку можливість вирішувала проблеми різного характеру сама. Деякі питання вирішувались відразу, для вирішення інших потрібно було витратити трохи часу для надання відповіді, деякі питання необхідно було вирішувати разом з сільським  головою ;
  • приймала від жителів села заяви, адресовані органам  сільської ради, передавала їх за призначенням. В основному заяви стосувалися земельних питань та присвоєння поштової адреси.

Протягом 2021 року нашим Пугачівським старостатом було видано  255 довідок  ( в основному це довідки  на оформлення субсидії  та заведення спадкових прав та  місця проживання).

Я, як староста,також здійснюю облік, ведення та зберігання погосподарських книг, веду облік та передаю щомісячно дані показників вуличного освітлення, виконую       нотаріальнідії в межах своєї компетенції  з яких протягом минулого року складено  - 21 заповіта та подано 21 заяву в Черкаську філію ДП «Національні інформаційні системи» для занесення  заповітів  в Спадковий реєстр, посвідчено 35 доручень  та вчинялись інші нотаріальні дії.

В мої обов’язки також входить  вести облік військовозобов’язаних на території села, здійснюється оповіщення  військовозобов’язаних та складаються списків юнаків для приписки до призовної дільниці.

В старостаті також ведеться облік учасників АТО та бойових дій, а також всіх пільгових категорій, які проживають на території населеного пункту.

Крім того  на території Пугачівського старостинського округу надаються такі адміністративні послуги, як реєстрація  місця проживання, так  протягом 2021 року на території села було зареєстровано – 34 осіб та знято з реєстрації -16 осіб, видано  51 довідку про місце проживання (ф. 13).

Також разом із спеціалістами служби в справах дітей  Дмитрушківської сільської ради протягом року  проводилось відвідування сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Проте  одне з основних завдань  роботи старостату  це  забезпечення дотримання на території села громадського порядку та благоустрій  території населеного пункту.

Так на протязі 2021 року на території села проводилися роботи по упорядкуванню території села, Обеліску Слави, Братської Могили, Парку Шевченка та кладовища.  На виконання даних робіт  було залучено наступних працівників :  Бурлаку Л.М., Максимчук О.П., Бондаренко А.А . та Нетупську Г.В. , з якими  укладались цивільно–правові угоди   на  виконання даних робіт  і яким  ми щиро вдячні за  проведену   роботу по благоустрою та  санітарному стану  нашого населеного пункту. На що використано з бюджету сільської ради 93,33тис.грн.

В питанні  благоустрою  села  протягом року було проведено  великий обсяг робіт, а саме в  період з 1 квітня до 1 травня проведення  двомісячник по благоустрою села в якому прийняли участь  всі  працівники  підприємств, установ  та  організацій села , а також  приватні підприємці  та усі  мешканці села. За цей період було наведено належний санітарний стан біля всіх установ та організацій села, біля Обеліску Слави та Братської Могили, а також біля домоволодінь жителів села  та на сільському кладовищі.

Велику вдячність висловлюю всім,хто прийняв участь у наведенні чистоти та порядку на території нашого села. Працювали всі: і працівники старостату, і  сільської біббліотеки, і  дитячого садочка , також наші депутати, і небайдужі мешканці нашого села. Повірте, булодуже нелегко, але ми з цим справились.

Вдячна всім тим, хто підставляє мені своє плече.

Нашадіяльністьвідкрита для всіх, фотозвітипостійно публікується  в мережі Фейсбук у групі «Дмитрушківська громада».

3а підтримки Дмитрушківської сільської ради зроблено  косметичний ремонт  авто зупинки в центрі села, а також   наведено   належний санітарний  стан біля обох автозупинок.

 Регулярно проводилася заміна електролампочок вуличного освітлення по вулицях населеного пункту.

За рахунок коштів Дмитрушківської сільської ради у 2021 роцібуло проведено будівництво дороги по провулку Шевченка  на суму 528,291 тис.грн.

За кошти ФГ Росинка проведений ямковий ремонт по вул.Шкільній, Дружби та  провулку Дружби.

У цьому році також планується проводитись ямковий ремонт доріг.

Вивезення твердих побутових відходів в селі та і громаді проводить  підприємство ТОВ «ЕКОКЛІНЕР»  на що з бюджету  сільської ради в 2021 році виділено 32,155 тис.грн. Вивезення ТПВ  проводилося  протягом року кожного другого та четвертого понеділка місяця.

Хочеться, щоб наше село було чистим та гарним.

Є  багато проблем в селі, але вирішити їх можливо тільки в тісній співпраці громади села, сільської ради, депутатів сільської ради, підприємців, керівників установ та організацій, розташованих на території села.

Ми вдячні керівникам  ФГ «Росинка», «Племпідприємства», ДП «Байс-Агро», «Паросток  Інвест » та ТОВ« Вітанко»,   які не залишаються осторонь  при проведенні будь – яких заходів, які проводяться на території села від надання спонсорської допомоги  сільському клубу,садочку  до проведення свят та наданню  матеріальна допомога інвалідам, одиноким пристарілим  та людям похилого віку .

Я вдячна працівникам громади  за тісну співпрацю, розуміння та допомогу у вирішенні будь-яких питань, а також  нашим місцевим депутатам, працівникам старостату, керівникам комунальних закладів, всім, хтопідтримує нас, хтодаєпоради, хто не просто критикує, а вносить пропозиції по покращеннюжиттянашого села, висловлюю велику надію на тісну співпрацю з підприємцями, одноосібниками, сільськогосподарськими товаровиробниками та надіюсь на їхню допомогу і словом, і ділом. Без Вашої підтримки і допомоги було б важко. Дякую всім тим, хто брав активну участь у житті нашого села.

Висловлюю надію, що протягом 2022 року  запрацює проект «Громадська майстерня», вирішиться питання каналізації та  ремонту частини покрівлі в приміщенні  навчального закладу.

А зараз   хочу звернути Вашу увагу на  наступне:

1.Незабаром прийде весна в селі буде оголошено місячник по благоустрою, звертаюсь до всіх Вас прийняти активну участь у наведенні санітарного стану біля кожного домоволодіння та земельної ділянки,  і ще раз  попереджаємо вас про заборону вивезення сміття на стихійні сміттєзвалища.

2. Прошу всіх  обрізати дерева біля кожного домоволодіння вражених омелою, та  гілля дерев, які виходить на проїжджу частину дороги та перешкоджають руху транспортних засобів по дорогах села, що створює аварійну ситуацію на дорозі та не надає змоги проїхати сміттєзбиральній машині та швидкій допомозі залишивши своїх замовників без надання послуг.

3.До поминальних днів навести лад на кладовищі. Не викидати сміття будь-де на території кладовища, а виносити  на відведене для цього місце, щоб можна було його вивезти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора