День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2021 08:34
Кількість переглядів: 337

Фото без опису

14 грудня – день, коли Українська держава вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Насамперед, це день мужніх та самовідданих людей, які у 1986 році прийняли доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу 4-го енергоблоку зруйнованого внаслідок аварії на Чорнобильської АЕС .

Силами понад 600 тисяч ліквідаторів за рекордно короткий термін, 206 днів, у 1986 році було побудовано об’єкт «Укриття». Першу захисну споруду, яка дозволила пом’якшити згубний вплив мирного атома, що вийшов з-під контролю.

Сьогодні наш обов’язок – пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму.

2021 рік – рік 35-тої річниці від дня катастрофи планетарного масштабу. Від 26 квітня 1986 року – дня, який назавжди змінив історію Чорнобильської АЕС, змінив ставлення до використання мирного атома, змінив долі тисяч людей.

Щодня, протягом останніх 35 років у зоні відчуження продовжується боротьба з наслідками Аварії на ЧАЕС.

Сьогодні ми вшановуємо людей,  що віддали свої життя та здоров’я заради спасіння нашої землі від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають і не даватимуть спокою людству, ще багато років. Ми низько вклоняємося перед Вами, справжніми героями Батьківщини. Ваш героїзм, самовідданість, мужність та непохитна сила духу гідні повсякчасної поваги. Бажаю вам міцного здоров’я, довгих років життя, злагоди, сімейного благополуччя та гідних умов життя.

Вічна пам’ять усім, хто через смертоносний вплив радіації не дожив до сьогодення і велика шана тим, чиє здоров’я похитнулось унаслідок ліквідації наслідків аварії.

Хай усі наступні покоління так само шанують подвиг ліквідаторів  і завжди дбають про те, щоб страшна трагедія не була забута і не повторилася.

 

З повагою,

Дмитрушківський сільський голова

Тетяна ШЕВЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора