Музей-садиба Кузьми Миколайовича Дерев’янка

Дата: 30.08.2021 11:10
Кількість переглядів: 468

Музей-садиба легендарного генерала, дипломата, досвідченого розвідника, справжнього патріота та миротворця Кузьми Миколайовича Дерев’янка в селі Косенівка Уманського району.

Вас привітає завідувач  музею Любов Хорошева. У садибі, де пройшло дитинство Кузьми Миколайовича, охайно і затишно; численні фото та цікава розповідь про життя Кузьми Миколайовича збагатять вас новими знаннями про історичну спадщину нашого краю, наповнили почуттям гордості за свою країну і український народ. На згадку про свій візит ви зможите залишити свій запис у музейній книзі відгуків.

Зазначимо, що український військовий діяч, генерал-лейтенант Кузьма Миколайович Дерев’янко - один з найосвіченіших військових свого часу. Його ім’я поступово повертається із забуття. Він один із небагатьох воєначальників, якого нагороджено орденами видатних полководців: Суворова, Кутузова, Богдана Хмельницького. Але головного звання – звання Героя, – йому при житті не було присвоєно. Справедливість відновлена 7 травня 2007 року: Указом Президента України В. Ющенка Кузьмі Миколайовичу Дерев’янку посмертно було присвоєне звання Героя України.

Фото без опису

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора