До уваги жителів  громади, батькам, опікунам, піклувальникам!!!

Дата: 27.08.2021 11:37
Кількість переглядів: 360

Шановні жителі громади, батьки, опікуни, піклувальники!!!

Останнім часом на території Черкаської області набули поширення факти дитячої смертності внаслідок самогубств чи спроб їх вчинення.

Найчастіше самогубство  та спроба його вчинення може бути зумовлена різними причинами. Вона  є самостійним рішенням дитини і не є кримінальним правопорушенням.

Водночас кожен такий факт потребує ретельного дослідження, у тому числі щодо причин вчинення дитиною самогубства чи його спроби, перевірки того чи є дитина постраждалою від правопорушення, зокрема систематичного застосування різних форм домашнього насильства, булінгу, грумінгу, тощо.

 Проблему суїциду, суїцидальної поведінки дітей та підлітків необхідно вирішувати спільно з батьками, вчителями, практичними психологами та соціальними працівниками.

Тому служба у справах дітей та відділ освіти, культури, молоді та спорту Дмитрушківської сільської ради звертається до батьків, опікунів, піклувальників щодо повноти виконання обов’язків по догляду за дітьми.

Просимо Вас звертати увагу на :

- коло спілкування Вашої дитини;

- акаунти в соціальних мережах;

-  групи,  учасником яких є дитина;

- контролюйте фото та відео в їх гаджетах;

- намагайтеся зайняти їх вільний час спортивними та культурними секціями;

- ЧАСТІШЕ СПІЛКУЙТЕСЯ З ДІТЬМИ ТА СТАВТЕСЯ ДО НИХ З РОЗУМІННЯМ.

Вразі виникнення питань щодо даної проблеми у закладах загальної середньої освіти працюють кваліфіковані спеціалісти а саме: шкільні психологи та соціальні педагоги, які зможуть допомогти у вирішенні питань, що Вас турбують щодо виховання та спілкування з дітьми.

Окрім того, у кожному закладі освіти розміщено телефони довіри.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора