ПОПЕРЕДЖЕННЯ ДИТЯЧОЇ ЗЛОЧИННОСТІ

Дата: 25.08.2021 11:33
Кількість переглядів: 355

 Правопорушення та злочини, які здійснюються неповнолітніми – це небезпечне соціальне явище, яке може привести до негативних наслідків.

У підлітків завжди виникає бажання стати незалежним, спробувати щось нове, побувати в іншій, цікавій ситуації. Це природньо і навіть корисно для дітей – все це частина дорослішання.

Тиск однолітків, нудьга, нестримна енергія, а можливо, й інші фактори, що впливають на поведінку, наприклад, вживання пива, можуть привести до невиправданого ризику – і навіть коштувати життя.

Найпоширенішими злочинами серед учнівської молоді є крадіжки та хуліганство. Бажання самоствердитися штовхає дітей до конфліктних ситуацій, скоєння зовні безпричинних, а іноді незрозумілих злочинних проявів: побиття людей, з якими не порозумілися, з’ясування стосунків між однокласниками, тощо.

Значну частину свого часу діти проводять у стінах освітнього закладу. Саме тому  провідна роль у вирішенні цієї проблеми належить педагогам. Тільки там можна забезпечити найбільш повне виявлення дітей, які опинилися в соціально небезпечній ситуації та надати їм кваліфіковану допомогу.

Зрозуміло, що навчальні заклади проводять значну роботу у напрямку попередження дитячої злочинності та бездоглядності, саме там учні отримують необхідні для них правові знання.

Лише проведенням спільної профілактичної роботи щодо попередження правопорушень та злочинів серед дітей навчальними закладами, службою у справах дітей, департаментом освіти та науки, правоохоронними органами маємо досягти позитивних результатів, убезпечити наших дітей від скоєння правопорушень та злочинів.

А це означає, що спільними зусиллями ми забезпечимо моральне здоров’я нашого суспільства, гуманні відносини та взаємну повагу між людьми.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора