ЗНО з української мови і літератури.

Дата: 01.06.2021 16:09
Кількість переглядів: 465

01 червня відбулася  основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання з української мови, яка є обов'язковою для всіх учасників тестування. У 2021 році в учнів була  можливість  складати тести з української мови та окремо з української мови та літератури.

Зважаючи на умови вступу на навчання до закладів вищої освіти учасники тестування самостійно визначили, яку саме роботу вони виконуватимуть під час ЗНО.

Для участі у тестуванні зареєстровано 47 випускників закладів загальної середньої освіти Дмитрушківської територіальної громади.

Цього року тест з української мови складався з 40 завдань, які мали  форму з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності («логічні пари») і завдання відкритої форми з розгорнутою письмовою відповіддю. На його виконання учасникам було відведено 150 хвилин.

Результат виконання всіх завдань тесту буде зараховуватися як державна підсумкова атестація з української мови та під час прийому до закладів вищої освіти, як конкурсний предмет «Українська мова» залежно від спеціальності, що визначено Умовами прийому до закладів вищої освіти у 2021 році.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови дорівнює 74 балам.

Традиційний  тест з української мови та літератури мав 67 завдань, які мали форму з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності («логічні пари»), завдань відкритої форми з короткою письмовою відповіддю і завдання відкритої форми з розгорнутою письмовою відповіддю.

 Кожен учасник отримав можливість працювати над ним 210 хвилин.

Результат виконання всіх завдань тесту може бути використано під час вступу до закладів вищої освіти, як конкурсний предмет «Українська мова і література», що визначено Умовами прийому до закладів вищої освіти у 2021 році.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури становить 116 балів.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури  буде оголошено до 25 червня 2021 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора