НАШ БІЛЬ - ЧОРНОБИЛЬ (ДО 35-Ї РІЧНИЦІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ)

Дата: 26.04.2021 10:27
Кількість переглядів: 1817

Фото без опису

 

   Після 26 квітня 1986 року світ розділився на «до» і «після». У цей день на Чорнобильській атомній електростанції стався вибух, який спричинив соціально-екологічну катастрофу глобальних масштабів. Ця катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики (до вибуху на АЕС «Фукусіма-1») як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків, так і за економічними збитками. Мільйони гектарів забруднених радіацією земель, лісів та водойм, чисельні людські жертви та зруйновані долі.

   Ось вже 35 років біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях. Ці відчуття змушують кожного зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й… Але Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків.

   Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного жителя нашої країни, назавжди закарбувавши у пам’яті подвиг ліквідаторів аварії. Тисяч звичайних людей, які не маючи серйозного захисного обладнання, не зважаючи на смертельний ризик отримати небезпечні для життя дози опромінення, робили важку і потрібну роботу.

 

    Вшановуємо та пам’ятаємо безсмертний подвиг ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, схиляємо голову перед їх відданістю, сміливістю та патріотизмом, а мужність та жертовність, з якою ці люди виконували свій обов’язок, надихає майбутнє покоління та є прикладом того, як потрібно поважати та захищати свою Батьківщину. Люди, які поклали своє життя під час ліквідації, рятували від катастрофи не тільки Україну, а й всю Європу. І завдяки цим людям трагедія залишилася Чорнобильською, і не стала всесвітньою.

  Щиро бажаємо всім Вам ліквідатори, Вашим рідним та близьким, міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваш героїчний вчинок!

 

 

З  повагою,

Дмитрушківський сільський голова ТЕТЯНА БОРИСІВНА ШЕВЧУК

Депутати та працівники виконавчого комітету Дмитрушківської сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора