Кожен акт підпалу – це злочин проти природи за який передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність.

Дата: 31.03.2021 10:54
Кількість переглядів: 454

Фото без опису

З настанням весни мешканці сіл, селищ, містечок та міст починають прибирати свої присадибні ділянки, спалювати залишки сухої рослинності, цим самим виникає загроза у збільшенні кількості пожеж в екосистемах.

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, можуть спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів і лісові насадження.

Найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Особливо збільшується кількість такого роду пожеж у весняно-літній період.

Тому закликаємо громадян відмовитися від практики спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків. Адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

Пам’ятайте! Кожен акт підпалу – це злочин проти природи за який передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора