Забезпечення збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу .

Дата: 31.03.2021 09:38
Кількість переглядів: 603

 

Щорічно у березні в закладах освіти  проводиться природоохоронна акція «Збережемо первоцвіти». Метою заходу є залучення учнів  до вивчення проблеми збереження, ознайомлення із загрозами зникнення ранньоквітучих.

         У Собківському ліцеї з 01 по 10 березня 2021 року проведено виховні заходи «Першоцвіти просять захисту». Юним охоронцям природи розповіли про красу та значення квітів  у нашому житті та в природному середовищі,  необхідність збереження цих рослин.

         З учнями початкових класів проведено:

  • виховні години у   формі навчальних ігор («Ламінований планшет», «Створи галявину»);
  • демонстрацію відеофільму «Збережемо першоцвіти разом»;
  • конкурс загадок;
  • конкурс малюнків та розфарбовок «Збери букет».

Учні 5-8 класів переглянули короткі відеофільми на вищеозначену тематику, працювали з ламінованими планшетами, розгадували ребуси та кросворди.

Старшокласники стали учасниками гри «Червона книга України», переглянули відео та дослідили першоцвіти, найбільш розповсюждені на території Собківського лісництва.

У Старобабанівському ЗДО «Лісовичок» проведено інтегроване заняття «Перші весняні квіти», організовано перегляд мультфільма «Перші весняні квіти», проведено  спостереження - бесіду «Перший підсніжник», екскурсію до сільської господині – квітникарки.                      

У Старобабанівському ліцеї вчителем біології Шуляк С. П. була проведена  інформаційно – роз’яснювальна робота, бесіди, уроки, виховні заходи в кожному класі від 6 по 11 клас. Наголосила про важливість посилення природоохоронної роботи в місцях цвітіння ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, в тому числі, занесених до Червоної книги України. Шуляк С. П. на своїх уроках біології ознайомила учнів із цікавими легендами про першоцвіти і провела конкурс малюнків «Збережемо першоцвіти!». Кращі роботи учнів були виставлені на шкільну виставку.

У Дмитрушківському ЗДО «Каштан» проведено бесіди, дидактичні, сюжетно-рольові ігри, заняття, спостереження, розгадування та вивчення загадок, віршиків  про первоцвіти.

Метою проведення заходів було ознайомлення дітей із різними видами первоцвітів нашої місцевості, формування дбайливого ставлення до весняних представників фауни.

Проведена робота сприяла усвідомленню дітьми вагомості захисту рослин та власної значущості у захисті рослинного світу.

 

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора