Реорганізація громад і районів: Верховна Рада прийняла законопроект 3651-д в першому читанні.

Дата: 06.11.2020 15:56
Кількість переглядів: 500

Третього листопада 2020 року Верховна Рада прийняла за основу Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій №3651-д. За це рішення проголосували 280 народних депутатів.

До другого читання законопроект готуватимуть за скороченою процедурою. Законопроект врегульовує питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та зобов’язань, а отже дає можливість працювати новообраним органам місцевого самоврядування Він також дає змогу створити районні державні адміністрації в нових районах.

Як повідомлялося, цей закон треба було прийняти до того, як після місцевих виборів набудуть повноважень нові органи місцевого самоврядування громад і районів. Цього року Уряд та Парламент затвердили новий адміністративно-територіальний устрій в Україні. Для функціонування місцевої влади в новому АТУ необхідно було створити умови, які б гарантували стабільність правових та інших відносин, забезпечували безперервність реалізації завдань і повноважень як державної влади на місцях, так і місцевого самоврядування. Більше про зміни до законодавства, необхідні для продовження децентралізації, читайте ТУТ. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора