Уманське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області інформує.

Дата: 01.09.2020 15:11
Кількість переглядів: 537

             Фото без опису

          Уманське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області інформує, що з метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації зі сказу тварин на території     м. Умань та Уманського району та відповідно до наказу Держпродспоживслужби України віл 21.08.2020 № 546 «Про організації заходів з проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2020 році» у Черкаській області розпочнеться осіння планова пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу повітряним методом (орієнтовно у вересні 2020 року, в залежності від погодних умов, в т.ч. у вихідні дні).

            Розповсюдження принад, які містять високоімунну безпечну вакцину проти сказу, буде здійснюватися авіатранспортом над лісовими та сільськогосподарськими угіддями, поза територіями населених пунктів та водойм. Принада безпечна для людей і тварин, має вигляд брикетів розміром із сірникову коробку з різким запахом м’ясокісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

             Враховуючи викладене, із метою забезпечення обізнаності населення з питань проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, вам необхідно інформувати населення щодо початку проведення осінньої кампанії з проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу та застерегти, що:

  • при виявленні принад не брати їх руками і не переносити з місця на місце чи забирати додому;
  • застерегти дітей, що у разі виявлення принад з вакциною гратись ними заборонено;
  • не розламувати та не розбивати виявлені принади з вакциною.

у найкоротші терміни.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора