СУВОРЕ ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ЗБИРАННЯ ВРОЖАЮ - ОБОВ’ЯЗОК КОЖНОГО ГРОМАДЯНИНА.

Дата: 13.07.2020 10:18
Кількість переглядів: 434

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ, ПАМ’ЯТАЙТЕ!

 

Випалювання стерні, сухої трави, поживних залишків соломи на полях може призвести до пожеж на сусідніх полях, на територіях приватних домоволодінь, лісосмугах, відключень повітряних ліній електропередачі надвисокої напруги. Це завдає державі великі матеріальні та економічні збитки. Дим, який виникає внаслідок горіння та тління, потрапляє до населених пунктів, що викликає масове незадоволення громадян, алергічні захворювання, завдається шкода навколишньому середовищу.

Нагадуємо Вам, що палити, розводити багаття, застосовувати відкрите полум’я на хлібних масивах та поблизу них, а також біля скирт соломи та сіна заборонено. Під час відпочинку на природі розташовуватись не ближче 100 метрів від поля. Під час жнив не ходіть по перекритим тимчасовим дорогам та стежкам. Дорослі повинні подбати, щоб діти не бавилися з вогнем поблизу хлібних масивів.

 

СУВОРЕ ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ЗБИРАННЯ ВРОЖАЮ - ОБОВ’ЯЗОК КОЖНОГО ГРОМАДЯНИНА.

 

Нагадуємо, що статтею 245 Кримінального кодексу України за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень  навколо населених пунктів , вздовж залізниць, а також спалювання стерні, сухих дикоростучих  трав  або їх залишків на землях сільськогосподарського призначення чи іншими загально небезпечним способом  караються штрафом від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора