Безпека на воді: правила поводження для дітей.

Дата: 22.06.2020 08:18
Кількість переглядів: 332

Для того, щоб літній відпочинок біля води з дітьми залишив лише приємні спогади, слід не забувати про безпеку та бути уважними.

Безпека на воді: правила поводження для дітей

Дуже багато дорослих і дітей люблять відпочивати влітку біля води — на морі або біля річки. Й не дивно, адже відпочинок біля водойми — це чудовий спосіб уникнути теплового удару, тому водні процедури допомагають охолодити тіло в літню спеку. Як ще можна захиститись від перегріву читайте у нашій статті «Тепловий удар у дитини: симптоми та перша допомога».

Плавання — це не лише забава, а й чудова фізична вправа. Але разом з тим, вода становить одну з найбільших небезпек для дитини. Маленькі діти особливо схильні до ризику — вони можуть потонути менше ніж в 6 сантиметрах води. Це означає, що утоплення може статися там, де ви найменше цього очікуєте: раковина, унітаз, фонтани, відра, надувні басейни або навіть канави, наповнені дощовою водою — усе це несе в собі потенційну загрозу для малечі. Завжди уважно стежте за дітьми, коли вони знаходяться у воді або поруч з нею.

І звичайно, дорослі повинні знати правила безпечного поводження під час відпочинку на воді та вміти допомогти в екстрених ситуаціях.

Гарна новина полягає в тому, що є багато способів безпечного перебування дітей на воді.

Перше, що необхідно запам’ятати — діти потребують постійного нагляду під час відпочинку біля води — чи то мілкий басейн, декоративний рибний ставок, спа-центр, пляж, озеро чи море.

Правила поводження біля водойми:

  1. Будь-який контакт дитини з водою має бути погоджено з дорослими.
  2. Не можна, щоб діти купалися без нагляду, навіть якщо вони вміють плавати. Дуже важливо при цьому, щоб наглядаючий дорослий не боявся води і не перебував під впливом алкоголю.
  3. Не дозволяйте штовхати одне одного або стрибати одне на одного під час перебування у воді.
  4. Категорично забороніть дитині пірнати, якщо вона не вміє плавати.
  5. Не дозволяйте дітям запливати далеко за буйки, перепливати водойми.
  6. Не дозволяйте дітям пірнання, не перевіривши попередньо глибину водойми і стан дна.
  7. Категорично забороняйте стрибати в воду в незнайомих місцях і з обривів.
  8. Дитині, яка не вміє плавати, не можна заходити в воду без надувного жилета (кола, нарукавників) і глибше, ніж по пояс.
  9. Будьте дуже обережними з надувними матрацами, човнами, колами. Не дозволяйте дітям користуватися ними самостійно там, де глибоко, вітер, течія, особливо на морі.
  10. Не пірнайте з човнів, не сідайте на борт і забороняйте робити це дітям.
  11. Не залишайте дитину одну у ванні або басейні. Пам’ятайте, що за статистикою в басейнах тоне більше дітей, ніж у відкритих водоймах.
  12. Не довіряйте старшим дітям стежити за молодшими під час купання де завгодно (в річці, в басейні, у ванні).

Обов’язково приберіть відволікаючі вас чинники, поки діти перебувають у воді. Розмови по телефону, робота на комп’ютері й інші справи повинні почекати, поки діти не вийдуть з води. Якщо ви відпочиваєте на природі або ж прийшли поплавати у відкритому басейні, захистіть себе і своїх дітей від сонячних опіків, використовуючи


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора