Шлях звільнення кожної нації густо кропиться кров’ю...

Дата: 10.03.2020 16:05
Кількість переглядів: 717

  Однією з найбільш важливих дат для жителів с. Дмитрушки є 8 березня – День визволення села від німецько-фашистських загарбників.  Цей день кровавою стрічкою пронизав усю нашу історію. День, коли ми згадуємо горе й біль, які пережили наші односельці,  а також день усеохоплюючої радості за звільнення.

   У Дмитрушківському ліцеї склалася добра традиція напередодні 8 Березня вшановувати пам'ять наших загиблих односельців. Так було і цього року. Уранці 6 березня  учні  та працівники школи зібрались біля обеліска Слави загиблим воїнам. До присутніх звернулася з вітальним словом голова Дмитрушківської сільської ради Шевчук Т. Б. - про героїзм наших односельців, про подвиг солдата у Другій світовій війні, про важке сьогодення, побажала усім здоров’я, миру та спокою, учням – знати історію, пам’ятати про героїчне минуле свого народу, яке повинно жити в серці кожного.

 

 Під час заходу звучали щирі слова про полеглих у цей день жителів, хвилина мовчання, слова подяки воїнам, що нас захищали у Другій світовій війні, пісні та танці про воєнні часи у виконанні учнів Дмитрушківського ліцею. 

   На завершення заходу учні прикрасили клумбу навколо обеліска власноруч виготовленими квітами пам'яті.

   Ліцей завжди долучається до таких заходів, адже молодь має пам'ятати, кому вони завдячують мирним небом над нашими рідними Дмитрушками.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора