«Інтерактивна дошка: сучасні можливості роботи з інформаційними матеріалами».

Дата: 06.02.2020 09:19
Кількість переглядів: 602

Фото без опису

    Завдяки стрімкому розвитку інформаційних технологій виникає нове середовище існування. Для його успішного розвитку навчальні заклади мають готувати конкурентоспроможних учнів. Новий освітній стандарт на сучасному етапі вимагає широкого застосування та вдосконалення інтерактивних технологій для якісної підготовки учнів у навчальному процесі. Відповідно до нього змінюються цілі й зміст освіти, які вимагають оновлення методів і форм викладання, пошуку ефективних напрямів і методик, використання інноваційних педагогічних технологій. У цьому педагогу допомагає новий сучасний технічний засіб – інтерактивна дошка, яка прийшла на зміну звичайній – із крейдою.   Інтерактивна дошка з мультимедійним проектором в комплекті стає великим інтерактивним екраном, одним дотиком руки до поверхні якого можна відкрити будь-який комп'ютерний додаток або сторінку в Інтернеті, демонструвати потрібну інформацію.
     Під час роботи з інтерактивною дошкою в школі учень засвоює інформацію не тільки через аудіальний та візуальний канали сприйняття, але й через кінестетичний канал. Дослідження показали, що в класах з інтерактивною дошкою Smart Board діти хочуть вчитися більше.
     5 лютого 2019 року відбулося  засідання методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу (керівник Морозова В.В.) на тему: «Інтерактивна дошка: сучасні можливості роботи з інформаційними матеріалами». Під час засідання Валентина Василівна Морозова ознайомила присутніх з основними принципами роботи «Smart board», показала роботу програми з іншими програмами та її базові можливості, продемонструвала деякі вправи та прийоми роботи з власного досвіду, а також всі отримали можливість попрацювати з дошкою в інтерактивному режимі та спробували відтворити вірші Т.Г. Шевченка за допомогою малюнків. Наприкінці засідання вчителі читали та декламували вірші Великого Кобзаря та щиро дякували один одному за плідну та цікаву працю.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора