УВАГА! ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ СТОРІН ВИКОНАВЧИХ ПРОВАДЖЕНЬ!

Дата: 27.01.2020 15:50
Кількість переглядів: 285

Для отримання коштів стягнутих з боржників в межах виконавчих проваджень, всім стягувачам необхідно до відділів державної виконавчої служби надати заяви з оновленими банківськими реквізитами в форматі IBAN.

Де дізнатися номер рахунка?

Інформацію щодо номеру рахунку в форматі IBAN клієнти можуть отримати в банку.

Чим зумовлені зміни?

Постановою Правління НБУ від 28.12.2018 № 162 (зі змінами) з 05 серпня 2019 року в Україні запроваджено міжнародний номер банківського рахунку (IBAN), до структури якого входить реквізит «Код банку». Починаючи з 01 листопада 2019 року застосування IBAN стало обов’язковим для усіх клієнтів банків під час здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах. Тобто, всі перекази будуть здійснюватися лише з використанням IBAN.

Чи потрібно укладати нові договори чи переоформлювати рахунки?

Ні, не потрібно. Зміни стосуються тільки номерів банківських рахунків. Усі платіжні картки, емітовані банками до рахунку клієнта, залишаються чинними. Укладати нові договори або переоформлювати рахунки клієнтів не потрібно.

Ненадання оновлених банківських реквізитів призведе до унеможливлення перерахування виконавцями стягнутих з боржників коштів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора