Жителям Уманщини пропонують безкоштовно отримати нетелів.

Дата: 22.01.2020 10:51
Кількість переглядів: 759

Фото без опису

 

З 2012 року в Уманському районі діє Програма розвитку молочного скотарства, одним із ключових заходів якої є підтримка розвитку цієї галузі в особистих селянських господарствах. З метою стимулювання приросту поголів’я корів в особистих селянських господарствах в межах Програми протягом 2012-2013 років з районного та обласного бюджетів було виділено 275,2 тис. грн, що дало можливість придбати 29 голів нетелів, які були безоплатно передані сільським родинам на  умовах подальшої передачі телички, народженої від отриманої нетельки, наступному отримувачеві.

За час дії програми її учасниками стали 83 родини із 33 сіл Уманського району.

Дія Програми сприяє розвитку молочного скотарства в особистих селянських господарствах району, забезпечує зайнятість сільського населення, підвищує їх добробут.

Нині є три телички, які вирощуються в домогосподарствах жителів сіл Краснопілка, Черповоди, селища Бабанка, та будуть передані безкоштовно у лютому 2020 року бажаючим стати учасниками Програми.

Тож усі, хто має бажання отримати тільну теличку, можуть звернутись до сільської ради за місцем проживання для подачі заяви та копій документів: паспорта, ідентифікаційного номера, довідки з сільської ради про склад сім’ї, про наявність та розмір земельної ділянки, виписку з погосподарської книги щодо утримуваної худоби у власному домогосподарстві. Крім того, за отриманням консультативної допомоги та роз’яснень можна звертатись до відділу розвитку сільських територій та захисту довкілля Уманської райдержадміністрації за адресою м. Умань вул. М.Залізняка 2а каб. 321, 215 тел. 3-25-77.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора