Андріївські вечорниці в Дмитрушківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

Дата: 16.12.2019 10:37
Кількість переглядів: 412

Хто сумний – розвеселиться!

Співи, танці, небелиці –

Гарні будуть вечорниці!!!

 

З-поміж найбільших зимових свят чи не найвеселішим та найочікуванішим був день Андрія. 13 грудня, за українським звичаєм, сільська молодь збиралася в одній хаті на так званих «великих» вечорницях, влаштовуючи там усілякі забави. На зустрічах панував неповторний дух жартів та веселих пісень, лилася повноводною рікою мелодійна українська пісня, парубки силою мірялися, а дівчата, наче квіточки, мліли від задоволення приготування вареничків та вишивання.

 

Тож учні 9 класу Дмитрушківської школи спільно зі своїм класним керівником Мовчан Галиною Андріївною організували вечорниці, в яких було розкрито красу обряду. Учні виявили велике бажання відроджувати і оберігати народні звичаї, творити добре і мудре.

Це було свято народної обрядовості та української народної пісні, бо які ж вечорниці без неї – милої, веселої, дорогої нам з дитинства – української народної пісні. Веселі конкурси, чарівне ворожіння, запальний танець, смачна калита – все дарувало радість. Але особливо були до смаку гарячі варенички, якими господині  частували гостей. Усе пройшло чудово!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора