Міжнародний День людей з інвалідністю в Старобабанівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

Дата: 04.12.2019 15:03
Кількість переглядів: 780

3 грудня, Міжнародний День людей з інвалідністю.

   В цей день в Старобабанівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів було проведено цілий ряд заходів, зокрема: класні керівники провели виховні години на відповідну тематику, соціальний педагог, Заболотня Н.А., провела бесіду на тему "Дивись на нас, як на рівних." Психолог школи, Альошкіна Є.О., транслювала відеофільм про визначних людей сучасності, які теж мали певні проблеми зі здоров'ям.

Фото без опису

     Учні усвідомили, що люди з особливими потребами не вимагають до себе жалю, тому що, як ніхто усвідомили, що це шлях в нікуди. Вони пристосовуються до життя, хто як може.  Ці люди відчувають себе щасливими лише через те, що мають можливість жити, жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе на рівні з усіма жителями планети. Адже ми всі рівні перед Богом.

   Проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті. В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року.

   Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства. Міжнародний день людей з інвалідністю – день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора