3 грудня до Старобабанівської сільської бібліотеки завітали учні 5 класу Старобабанівської ЗОШ , на годинну спілкування "СНІД -доля лише слабаків".

Дата: 04.12.2019 11:29
Кількість переглядів: 468

           1 грудня з 1988 року відзначається як Всесвітній день боротьби зі СНІДом.     

     Синдром набутого імунодефіциту вперше було зафіксовано в США у 1983 році. Впродовж двох місяців хворий помер. Сьогодні за добу у світі чотириста тисяч осіб заражується цією хворобою. Сам по собі СНІД не є смертельною хворобою, але функціонування його вірусу в організмі впливає на імунну систему так, що навіть проста нежить може призвести до смерті людини.

       Збудник — вірус, що має вигляд спіралі у трикутній серцевині. Він носить назву ВІЛ (вірус імунодефіциту людини) і має три типи: ВІЛ 1 та ВІЛ 2, що є дуже поширеними у Західній Європі, та ВІЛ 3, на який страждають переважно американці та африканці. Вірус вражає Т-лімфоцити, що служать для його розмноження, та макрофаги, що розносять його по організму.

   3 грудня до Старобабанівської сільської бібліотеки завітали учні 5 класу Старобабанівської ЗОШ , на годинну спілкування "СНІД -доля лише слабаків" , переглянули презентацію та активно приймали участь в обговоренні. Потім вирізали та чіпляли Червону стрічку— символ солідарності з ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора