Сімейну підтримку – кожній дитині: в області вже є 17 патронатних родин.

Дата: 28.11.2019 09:46
Кількість переглядів: 324

     Сімнадцять патронатних сімей готові надавати всебічну підтримку дітям, які потрапили в складні життєві обставини. Лише цьогоріч пройшли необхідне навчання 5 родин патронатних вихователів. Отримали таку «родинну» допомогу майже 80 дітей, говорить начальник обласної Служби у справах дітей Оксана Покатілова.

Фото без опису

   Нині найбільше таких родин у Смілі. Їх тут чотири. По дві налічують в обласному центрі, Золотоніському, Кам’янському, Черкаському районах та по одній у містах Умані, Золотоноші, а також Корсунь-Шевченківському, Тальнівському та Христинівському районах. Робота з пошуку та підготовки патронатних вихователів триває в кожному місті, районі, ОТГ.

   – Запровадження патронату над дитиною є важливою складовою процесу деінституалізації, який нині продовжуємо в Україні й на Черкащині зокрема, – говорить Оксана Покатілова. – Патронат над дитиною – це професійна комплексна послуга, спрямована на створення найкращих умов для зростання дитини та подолання обставин, що можуть спричинити остаточне розлучення дитини з батьками. Найважливішим є те, що всі базові послуги дитина отримує в сімейних умовах та в більшості випадків продовжує спілкування з близькими людьми. Патронатний вихователь – це спеціаліст, який пройшов навчання та здійснює догляд, виховання та забезпечує реабілітацію тимчасово влаштованих в його сім’ю дітей. Зараз у нас діють 17 патронатних родин, де вже отримали необхідну підтримку 76 дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах. З них 35 повернуті в біологічні родини, 3 – передали під опіку/піклування, 13 влаштували в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

   Відзначимо, Черкащина увійшла до проекту «Сімейний патронат: запровадження кращих практик альтернативного догляду дітей, які тимчасово залишилися без батьківського піклування», що реалізує МБО «Партнерство кожній дитині» при підтримці Всесвітнього дитячого фонду з 2016 року. Аби поглибити співпрацю в цьому напрямку, Служба у справах дітей обласної державної адміністрації, обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та МБО «Партнерство кожній дитині» уклали договір про співпрацю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора