Голодомор - сумна сторінка нашої історії.

Дата: 25.11.2019 11:17
Кількість переглядів: 562

      Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.
    Напередодні Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті померлим від голоду», приуроченій черговій  річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні, у Старобабанівській школі  було проведено ряд заходів. 
      Для учнів 1-4 класів -годину скорботи "Запали свічку пам'яті", під час якої учні дізналися про страшні події 1932- 1933 років, після чого учасникам заходу було запропоновано спуститися до шкільної їдальні та власноруч виготовити хлібчик чи булочку, яких так бракувало дітям в 1932-33 роках...                       
     Згадали тяжку долю українського народу, на яку випали страшні випробовування голодом й учні 5-11 класів, для них було підготовлено тематичну лінійку “ЛЮДСЬКОЇ ПАМ’ЯТІ МОСТИ…”
      Мета заходу: поглибити знання вихованців про Голодомор 1932-1933 рр., його причини та наслідки; виховувати почуття стурбованості кожного долею невинних жертв; навчати сприймати чужу біду, чужий біль як свої власні; сприяти пробудженню бажання вивчати історію своєї держави, берегти її традиції, уболівати за майбутнє країни.
    Хвилиною мовчання та горінням свічок згадали закатованих голодом жертв геноциду Українського народу.
      Заходи підготували учні 8 класу (Кл.кер. Бондаренко Н.М.).

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора