ГОЛОДОМОР– ЗЛОЧИНИ ПРОТИ ЛЮДСТВА.

Дата: 25.11.2019 10:50
Кількість переглядів: 579

     У рамках заходів із вшанування пам’яті жертв  голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні, 22 листопада делегація з числа керівництва села, педагогічний та учнівський колектив Старобабанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів здійснили покладання траурних композицій з квітів до пам’ятника жертвам Голодомору  на сільському кладовищі.


   Учасники мітингу-пам’яті вшанували закатованих українців у роки голодоморів хвилиною мовчання.      
    Староста села Мельниченко В.С. закликала всіх присутніх знати і пам'ятати про страшні події 1932-1933 років.Адже неоголошена війна проти людства, геноцид, назавжди наклав свій безжальний відбиток на всю нашу історію, на національну самосвідомість. Масштаби трагедії важко оцінити. Голодомор назавжди змінив хід історії українського народу. Він став одним із найважчих випробувань, що випали на нашу долю. Але наш народ вистояв. І тепер, пам’ятаючи про незламність духу, переконані, українці зможуть  дати відсіч агресору зі Сходу. Схилімо голови і запалімо свічі пам’яті за тими краянами, які загинули голодною смертю, стали жертвами репресій тоталітарного режиму. Збережімо мир та суспільну злагоду в соборній незалежній Україні! Хай спочивають з миром загиблі… Нам, українцям, усьому людству – миру, добробуту і запашного хліба у кожному домі!    
     Продовжили мітинг учні 11 класу, які звернувшись до всіх присутніх, закликали зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь та запалити свічку пам'яті 23.11.2019 року о 16.00.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора