Всесвітній день дитини у Старобабанівській ЗОШ І – ІІІ ступенів.

Дата: 22.11.2019 13:55
Кількість переглядів: 596

Людство повинне прагнути до процвітання, щоб життя дітей було щасливим і прекрасним, сповненим добром і радістю, щоб яскраво світило сонце, було мирне небо над головою, щоб частіше лунав дитячий сміх.


 

  20 листопада вся світова спільнота відзначає Всесвітній день дитини. Офіційно це свято з'явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя, вільних від голоду і нужди, жорстокості, експлуатації та інших форм зловживань.
   Учасниками Конвенції з прав дитини є Святий Престол і всі країни-члени ООН, крім США, Південного Судану і Сомалі. Всесвітній день дитини також відзначається в день, коли Організація Об'єднаних націй прийняла декларацію прав дитини. Це відбулося в 1959 році. Крім того, 20 листопада 1989 року була підписана Міжнародна Конвенція про права дитини. 
Розгляду основних питань, які висвітлюються у Конвенції про права дитини й було присвячено виступ соціального педагога, Заболотньої Надії Анатоліївни, перед учнями п’ятих  та одинадцятих класів.
   Під час виступу Надія Анатоліївна наголосила, що документ складається з 54 статей, які деталізують індивідуальні права осіб віком від народження до 18 років (якщо згідно застосовним законам повноліття не настає раніше) на повний розвиток своїх можливостей, на основні статті Конвенції.
«Діти, ви маєте право зростати в умовах свободи, розвиватися фізично і духовно здоровими. Жодна дитина не може бути об'єктом свавілля і повинна вміти постояти за себе. Ви маєте на це право», - зазначила у своєму виступі соціальний педагог. А також наголосила, що крім прав є ще й обов’язки, яких потрібно дотримуватися та не порушувати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора