«Чарівна ниточка» села Пугачівка.

Дата: 13.11.2019 11:41
Кількість переглядів: 752

Фото без опису 

  Мальовниче село Пугачівка, що на Уманщині, тісно пов’язане з цікавими українськими традиціями. А знайомство з селом із відвідування старовинної дерев’яної церкви, що збудована ще в 1761 році без єдиного цвяха. Тут кожна ікона прикрашена вишиваним рушником зі своєю історією.

Фото без опису

    Проте не тільки історичними пам’ятками славиться село. Тут від покоління до покоління передаються вміння прядіння й ткацтва. Й справді не відірвати очей від чародійства, коли грудочка легкого, майже невагомого, пуху або пасмо вовни перетворюється на довгу і рівненьку, теплу і м’яку ниточку.

   Секрети давнього ремесла – ниткопрядіння з різних видів сировини – відкриються відвідувачам захоплюючої атракції «Чарівна ниточка». У садибі майстрині Валентини Альошкіної живуть та з задоволенням спілкуються з гостями кролики і кізоньки, пух та вовна з яких потім перетворюються на теплі рукавички та шалики. А на городі росте льон, тоненькі стебельця якого за правильної обробки перетворюються на нитку, а потім і на тканину.

     Разом із «Чарівною ниточкою» гості помандрують у минуле Пугачівки, та візьмуть участь у цікавому квесті. Розв’язавши всі хитрі загадки та відшукавши скарби, відпочивальники складають карту, яка допоможе дістатися до будиночку, де проходить майстер-клас по виготовленню нитки на верстаті, – розповідає пані Валентина.

Фото без опису

    Пугачівка радо запрошує наймолодших гостей і дорослих, яким неодмінно припадуть до душі як сільська гостинність, так і чудові краєвиди, що відкриваються з сільської околиці. Є тут і річка, і озеро. На березі приготують смачну рибну юшку і запросять покататися на човні.

Фото без опису

Фото без опису

   – Нещодавно ж вдалося здійснити давній задум – відкрити музей-світлицю, де зібрані давні ужиткові речі. Зносили їх всім селом, аж здивувалася такій небайдужості односельців. Також відкрили сувенірну лавку, де продаємо речі власної роботи, а також усілякі смаколики, зокрема, печиво з зерном льону. Нині до Пугачівки  активно приїздять групи з усієї Уманщини – від наймолодших вихованців дитячих садочків, до випускників шкіл.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора