Секретова Криниця в Старих Бабанах.

Дата: 13.11.2019 11:27
Кількість переглядів: 1881

      На окраїні села, в східній його частині знаходиться ліс, який називається Хрущівка, як згадують старожили, цьому лісу незлічена кількість років. До революції 1917го року він був значно більшим і залишився лише тому, що знаходився на нерівній місцевості. Для кожного хто сюди потравляє вперше він нагадує уманську Софіївку, адже має такі ж струмочки, долини каменів та печери.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


      Одним із чудес села Старі Бабани беззаперечно можна назвати криницю яку  називають Секретовою, яка знаходиться в серці цього лісу. Ніхто не знає, як вона зявилась і хто її викопав але ідуть до неї люди, і по одинці і групами, чи то холодна вода здається смачною чи сама природа вабить людську душу.
    От тільки в ночі до неї не наважуються іти, багато легенд передаються із покоління в покоління про дивну силу тієї Криниці. Вже сама назва Секретов, заставляє задуматись, а в чому її секрет!?
   Навіть по дорозі до цього місця можна зустріти кілька цікавих локацій, таких як Черняхівське поселення, «Королівська гребля» (більше 150 років) та тваринний і рослинний світ Червоної Книги України.
     І тільки завітавши до нашого села, ви зможете відчути магію цього місця та поринути у світ легенд повязаних з ним.


Краєзнавець, дирекрок Старобабанівського БК – Костенко Олександр                                  +380636965980


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора