День української мови та писемності у Старобабанівському БК.

Дата: 11.11.2019 15:27
Кількість переглядів: 628

 День української мови та писемності відзначили лекцією-бесідою в Старобабанівському будинку культури. Програма виявилась досить насиченою та пізнавальною оскільки в ній взяли участь студенти історичного факультету, школярі та просто любителі подискутувати.

 

  Директор будинку культури Костенко Олександр підготував весь блок нововведень українського правопису О. Авраменко, наприклад, ніяких апострофів і тире після «пів». Числівник «пів» зі значенням «половина» з іменником у формі родового відмінку однини пишеться тільки окремо.

  Заболотній Денис, студент Уманського ДПУ, розповів три найбільш поширених версії науковців появи української мови та писемності. Зачитували роботи істориків, археологів та роздивлялись малюнки на залишках кераміки Трипільської культури.

  Почапська Анастасія підготувала низку питань пробного зовнішнього незалежного оцінювання, тести змусили задуматись та повторити деякі правила фонетика. Богдан Мазур ділився досвідом подачі української мови у вишах. Загалом кожен з присутніх висловився і надихнувся почутим.

   На завершення майже хором прочитали уривок віршу Володимира Миколайовича Сосюри «Любіть Україну»

Любіть Україну, як сонце, любіть,
 як вітер, і трави, і води…
 В годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди.

 Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну,
красу її, вічно живу і нову,
і мову її солов'їну.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора