«На пам’ять не накладено табу…»

Дата: 28.10.2019 14:13
Кількість переглядів: 643

    24 жовтня, напередодні Дня вигнання нацистських окупантів з України, у  Старобабанівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбувся тематичний захід «На пам’ять не накладено табу…», який підготували учні 6 класу (класний керівник Морозова В.В.).
    Адже відомо, що 28 жовтня 1944 року радянські війська вийшли на околиці міста Чоп на Закарпатті, але боротьба на цій ділянці розтягнулася аж до 25 листопада – лише тоді нацистські окупанти були вигнані з України остаточно.
    У вигнанні окупантів брала участь вся Україна: регулярні радянські війська та червоні партизани (разом понад 3 млн. солдат-українців), національне підпілля на чолі з Українською повстанською армією (близько 100 тис. вояків) та бійці на усіх інших фронтах світу, що наближали спільну перемогу над окупантами.
    Також варто зазначити, що вигнання окупантів з українських територій стало можливим завдяки масовій участі українців у лавах Червоної армії, українського визвольного руху (ОУН та УПА) та дідусів, прадідусів, бабусь та прабабабусь наших учнів, які розповіли про ті страшні події, які пережили їхні рідні. Також не забули згадати і про війну, яка зараз триває на сході нашої країни та про її бійців, батьків наших учнів, які хоробро тримають оборону та дарують нам усім мирне небо над головою.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора