Он-лайн сервіси Державної служби зайнятості.

Дата: 22.10.2019 11:13
Кількість переглядів: 362

Фото без опису

    Державна служба зайнятості змінює підходи у наданні послуг шукачам роботи і працедавцями та створює інноваційні он-лайн сервіси. Для прозорості  у наданні послуг було створено портал служби «Єдине соціальне середовище зайнятості» www.dcz.gov.ua. Це новий формат веб-сайту державної служби зайнятості та відповідних регіональних служб.

     Першим кроком  стало впровадження електронних сервісів для роботи з клієнтами, метою якого є зробити послуги максимально доступними та комфортними.

     «Електронний кабінет роботодавця» www.dcz.gov.ua/cabinet  скорочує витрати часу для відвідування центру зайнятості та сприяє взаємодії роботодавців зі службою зайнятості.  В  «Електронному кабінеті» роботодавець може переглянути актуальність реквізитів свого підприємства, що є у базі служби зайнятості, стан укомплектування вакансій, кількість направлень претендентів на роботу, договори. Роботодавець також може здійснити добір працівників, переглянувши резюме. В електронному кабінеті є можливість подання звітів за формою № 3-ПН в он-лайн режимі. Для створення власного електронного кабінету роботодавцю необхідно звернутись до служби зайнятості, повідомити адресу електронної пошти, сформувати логін та пароль, за допомогою яких авторизуватися та отримати доступ до послуг на сайті Державної служби зайнятості.

     Для тих, хто шукає роботу, створено «Електронний кабінет шукача роботи» www.dcz.gov.ua/cabinet. Тут зареєстрований безробітний може створити резюме, підібрати роботу, ознайомитися із можливостями професійного навчання. Дистанційно можливо записатися в електронну чергу на прийом до фахівця будь-якого центру зайнятості. Є тут інформація про заплановані та фактичні відвідування служби зайнятості, про профінформаційні заходи, про нарахування та виплату допомоги по безробіттю.

      Відтепер отримати послуги з профорієнтації можна також дистанційно у он-лайн форматі. Служба зайнятості запустила веб платформу для он-лайн профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа» www:myprofession.com.ua. Усі бажаючі віком від 14 років мають можливість безкоштовно отримати послуги з профорієнтації дистанційно у он-лайн форматі без відвідування центру зайнятості, якщо потрібно :

• обрати (змінити) професію;

• вибрати напрям професійного навчання;

• оцінити власні здібності.

     За результатами повного тестування програма вказує конкретні професії відповідно до інтересів та схильностей людини, із зазначенням відсотка відповідності. Така послуга може заощадити роки марних зусиль у «пошуку професії по душі» у майбутньому. Щоб безкоштовно отримати послуги з профорієнтації у он-лайн форматі достатньо зв’язатись з профконсультантом центру зайнятості, заявити про своє бажання та отримати код доступу. Ця послуга надається всім, хто бажає  вибрати або змінити професію, обрати свій кар’єрний шлях, визначити власні професійні  інтереси, здібності.

      З метою розповсюдження послуг служби зайнятості серед населення, яке для отримання інформації користується мобільними гаджетами, фахівцями служби зайнятості розроблені мобільні онлайн - додатки на системі Android : «Центр розвитку підприємництва», «Центр профорієнтації», «Довідник пільг та послуг учаснику АТО», додаток для он-лайн знайомства з послугами Донецького центру профтехосвіти Державної служби зайнятості (місто Краматорськ). Для встановлення  та застосування даних додатків на смартфон (планшет)  необхідно мати доступ до мережі Інтернет. Запускаємо програму «Play market» або «Google Play» та встановлюємо відповідний ресурс для роботи.

     Докладнішу інформацію і конкретні пропозиції щодо послуг можна отримати в  Уманській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості за адресою: м. Умань вул. Воїнів – Інтернаціоналістів, 1. Контактний телефон 3-62-56, 3-63-11.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора