В Пугачівській сільській бібліотеці було проведено патріотичну годину-зустріч “Мужності і відваги”, присвячена Дню Захисника України та Дню Україського Козацтва.

Дата: 15.10.2019 15:58
Кількість переглядів: 555

      14 жовтня – важлива дата. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День захисника України та День утворення УПА. Тому поєднання цих чотирьох свят є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги народу до них. З нагоди цих свят в Пугачівській сільській бібліотеці було проведено патріотичну годину-зустріч “Мужності і відваги”.

     Учасники ознайомились з історією та традиціями українських козаків, та з цікавістю відповідали на питання вікторини “Козацька слава не поляже, а про себе все розкаже”. Також переглянули книжкову виставку “Хай буде вільна Україна, на всі віки, на всі часи” та альбом “Долі обпалені війною”, в якому зібрані розповіді про їхніх земляків учасників АТО та бойового волонтера Ситник Ольги Олександрівни.

Фото без опису

    Але самою цікавою та змістовною була зустріч з учасником АТО Андрикевичем Дмитром Сергійовичем, який розповів присутнім про нелегку службу на Сході держави, про те як його неодноразово було поранено. Дмитро Сергійович згадував побратимів, а також як там в АТО зустрів свою майбутню дружину, закликав дітей бути гідними громадянами, любити й захищати свою батьківщину. У слухачів було чи мало запитань до воїна-земляка, і на всі вони отримали вичерпну відповідь.

   Під час заходу під пісню “Пливе кача” вшанували хвилиною мовчання всіх героїв, які загинули за незалежність та територіальну цілісність України. На завершення зустрічі ініціативна група вручила учасникові АТО квіти та невеличкий подарунок на згадку.

 

 

   Право на покладання квітів до обеліску Слави було надано Бібі Марії, Коваленко Анні, Кобзєвій Анні.

Фото без опису

Фото без опису

 

   Під час заходу звучали пісні Океану Ельзи “Не твоя війна’’, О.Рожка та Т.Тополі ”Не сумуй”, сестер Тельнюк та Kozak System “Повертайтесь живими”. Біба Марія продекламувала вірш “Пам’ятайте ”.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора