6 липня мальовниче і зеленаве село Дмитрушки перетворилося на територію чарів та легенд.

Дата: 08.07.2019 11:22
Кількість переглядів: 856

     6 липня  мальовниче  і зеленаве  село  Дмитрушки  перетворилося  на територію    чарів   та  легенд.

   Галявину не впізнати – вхід прикрашений святковою аркою, посеред галявини стоїть Марена та Купало,  прикрашена  корзинами  з  зеленню  та  польовими квітами  імпровізована  сцена. А поздовж галявини   оселі  з  виробами народних умільців. Диву даєшся, який гостинний і талановитий наш український народ!

   Із   чарівних  та хвилюючих  позивних    і  розпочалося   Купальське свято.  На нього  з нетерпінням чекали кілька сотень його учасників – діти і дорослі, юнаки і юнки, люди похилого віку.  Кожен з них налаштувався  на веселий настрій, гарну пісню, дотепний жарт і, за традицією, на смачну юшку і  козацьку  запашну  кашу.

   Ініціатором і організатором проведення свята Івана Купала стали  відділ культури, туризму, молоді та спорту, захисту дітей   та  весь  колектив    Дмитрушківської   сільської   ради  на  чолі з головою  Тетяною Борисівною  Шевчук.

   Тетяна Борисівна   привітала всіх присутніх  зі  святом, побажала всім здоров’я, радості й достатку, а  молодді   віднайти       купальську  квітку    на щастя  і  кохання, гарного відпочинку, естетичної насолоди від спілкування та виступів  аматорських  колективів. Відмітила, що дуже рада бачити нашу громаду такою дружньою та згуртованою, яка вміє не тільки працювати, але й ще гарно відпочивати та веселитися.

    Чудове виконання   українських  пісень   народного   аматорського   хорового   колективу  «Терниця»,вокального   ансамблю   «Кумоньки»  Іванівського СБК, вокального  ансамблю   «Світограй»,  Берестівецького  СБК, дитячого   вокального   ансамблю «Радість»  Дмитрушківської  ЗОШ, ансамблю  української  пісні «Родичі»,  яскравих     солістів  і  дуетів, конкурси, ігри та розваги цього вечора не залишили нікого байдужим.

    Найромантичнішим  був   конкурс купальських віночків.

   Усі красуні – дівчатка у віночках розказували , як і з чого плели вінки, хто їм допомагав, а глядачами  було  визначено  найкращі  віночки  у номінаціях «український», «креативний» та «купальський».

    Цікавим був конкурс для старших –  молоді   хлопці  по черзі підіймали 24 –кілограмову гирю.  А ще були  веселі  конкурси  для  дітей, які провела   Юлія Герасименко. Переможених у конкурсах  не було,  адже усі учасники отримали призи віл сільської ради.

   Уже стемніло, коли  поблизу    спалахнуло купальське вогнище. Високі полум’яні язики зігрівали людей, що оточили багаття, очікуючи, коли можна буде стрибати через нього. Таких сміливців пройти через очищення вогнем виявилося   чимало.

 

Свято «Івана Купала-2019» пройшло вдало – чекаємо всіх на свято «Івана Купала-2020». До зустрічі на гостинній  Дмитрушківській  землі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора