3 червня, в Черкаській обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди 100-річчя від дня народження багаторічного керівника та засновника Черкаської області Івана Лутака.

Дата: 06.06.2019 14:50
Кількість переглядів: 506

3 червня, в Черкаській  обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди 100-річчя від дня народження багаторічного керівника    та засновника Черкаської області  Івана  Лутака.

У них взяла участь і делегація з  Уманщини, до якої  увійшли   представники Дмитрушківської ОТГ (начальник  відділу культури, туризму, молоді та спорту, захисту дітей  Ольга Багрій   та  провідний спеціаліст  з  цивільного захисту,  надзвичайних ситуацій та охорони  праці, правопорядку Сергій  Самойленко .)

Виступаючи перед присутніми, голова Черкаської ОДА Олександр Вельбівець зазначив, що Іван Кіндратович був зразковим керівником, який стояв біля витоків формування Черкащини з об’єднаних 1954 року районів трьох областей України.  Найбільші надбання Черкащини пов’язані з ім’ям  цієї яскравої особистості. Саме завдяки його кропіткій роботі Черкащина піднялася й розквітла.

До концертної  програми  насамперед   були включені   колективи Черкаської  обласної  філармонії , які мають  довгу та славетну історію  і  розпочали свою діяльність  саме   за  підтримки   І.К.Лутака це: -Черкаський академічний  заслужений  український народний  хор,  ансамбль української народної та  сучасної пісні «Росава»  та вокальне тріо «Аріана», у минулому  тріо бандуристок «Вербена».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора