ЕКСПЕРТНИЙ ВИСНОВОК.

Дата: 13.05.2019 15:54
Кількість переглядів: 548

ЕКСПЕРТНИЙ ВИСНОВОК

постійної комісії Дмитрушківської сільської ради з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку та регуляторної політики, інвестицій та міжнародного співробітництва щодо регуляторного впливу проекту

регуляторного акту щодо регуляторного впливу проекту

регуляторного акту «Про встановлення  туристичного збору на

території сіл Дмитрушківської сільської ради»

 

 

 

Постійна комісія Дмитрушківської сільської ради з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку та регуляторної політики, інвестицій та міжнародного співробітництва, керуючись статтями 4, 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», розглянула проект рішення сільської ради «Про встановлення  туристичного збору на території сіл Дмитрушківської сільської ради» та встановила наступне.

Зазначений проект рішення сільської  ради підготовлений у зв’язку з тим, що термін дії рішення сільської ради від 01.02.2019 №3-5/VІІ «Про встановлення  туристичного збору на території сіл Дмитрушківської сільської ради» закінчується  31 грудня 2019 року.

Розробником регуляторного акту є фінансовий відділ Дмитрушківської сільської ради.

Згідно із Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» інформація про наміри прийняття вищезазначеного проекту рішення, основні положення та показники проекту рішення, аналіз регуляторного впливу були розміщені на офіційному сайті сільської ради.

Нормативно-правова основа даного проекту рішення ґрунтується Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Податковим кодексом України від 02.12.2010 №2755-VI (зі змінами та доповненнями).

Регуляторний акт підготовлений у відповідності з вимогами Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та постанови  Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 № 308  «Про затвердження методики проведення аналізу впливу регуляторного акта» (зі змінами та доповненнями). В цілому при підготовці проекту регуляторного акта витримана послідовність регуляторної діяльності, проект відповідає цілям державної регуляторної політики, а також його включено до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Дмитрушківської сільської ради та виконавчого комітету на 2019 рік, проведені роботи з регуляторної процедури.

Доцільність прийняття запропонованого регуляторного акта: рішення сільської ради надасть можливість збільшити обсяг доходів до  місцевого бюджету, а відповідно і його видатків, для забезпечення потреб громади та фінансування сільських програм і не понесе ніяких додаткових витрат.

Таким чином, проект регуляторного акта - проект рішення сільської ради «Про встановлення  туристичного збору на території сіл Дмитрушківської сільської ради» з аналізом його регуляторного впливу відповідає усім принципам державної регуляторної політики, встановленим статтею 4 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Прийняті рішення сільської ради по встановленню ставок є беззаперечною умовою створення чіткого механізму, який сприяє реалізації державної політики у податковій сфері. В зв’язку з тим, що встановлення туристичного збору покладено на органи місцевого самоврядування не прийняття даного регуляторного акту призведе до зменшення суми надходжень податку, що спричинить втрати бюджету та матиме негативний вплив на територіальну громаду, оскільки не буде забезпечено у повному обсязі фінансування бюджетної сфери, виплати заробітної плати працівникам, які фінансуються з місцевого бюджету, соціально важливих місцевих програм.

Проект регуляторного акта - проект рішення сільської ради «Про встановлення  туристичного збору на території сіл Дмитрушківської сільської ради» відповідає вимогам статті 8 Закону України „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності“ щодо підготовки аналізу регуляторного впливу.

 

Узагальнений висновок:

Враховуючи проведену експертизу, проект регуляторного акта - проект рішення Дмитрушківської сільської  ради «Про встановлення  туристичного збору на території сіл Дмитрушківської сільської ради» та аналіз його регуляторного впливу відповідають вимогам статей 4 та 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

 

 

 

Голова постійної комісії

Дмитрушківської сільської ради

з питань бюджету, фінансів,

соціально-економічного розвитку

та регуляторної політики, інвестицій

та міжнародного співробітництва                                                        І.О.Кожухівська

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора